Povezane novice

Slekli so palestinske ujetnike in jih prisilili v paradiranje po Gazi

SiolNET 08.12.2023
V javnosti so se pojavili posnetki izraelskih medijev, ki prikazujejo na desetine palestinskih moških, ujetnikov izraelske vojske, slečenih do spodnjega perila. Prisilili so jih, da so paradirali po osrednjem trgu v Gazi, kjer so imeli shode teroristi… »

ZDA vložile veto na predlog resolucije o takojšnjem premirju v Gazi

Delo 08.12.2023
Slovenija obžaluje, da VS ZN danes ni sprejel predloga resolucije o takojšnjem humanitarnem premirju v Gazi, ki ga na MZZ vidijo kot nujen korak. Spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu: 23.13 MZEZ izrazil obžalovanje ob nesprejetju resolucije v… »

Izrael naj bi pridržal in zlorabil več deset civilistov v Gazi

Dnevnik 08.12.2023
Izraelska vojska je na severu Gaze pridržala in zlorabila več deset palestinskih civilistov, je v četrtek sporočil Evro-sredozemski monitor za človekove pravice. Posnetki o tem so zaokrožili tudi na družbenih medijih in med drugim prikazujejo do… »

V letu 2023 po svetu ubitih 94 novinarjev, skoraj tri četrtine med njimi v Gazi

RTV Slovenija 08.12.2023
Letos je bilo med opravljanjem svojega dela po svetu ubitih 94 novinarjev, kar je 27 več kot lani, kaže poročilo Mednarodne zveze novinarjev (IFJ). V Gazi je od 7. oktobra umrl več kot en novinar na dan. "Letos je bilo v konfliktu v Gazi ubitih 72… »

Gibanje za pravice Palestincev slovensko politiko pozvalo k odločnejšemu odzivu na dogajanje v Gazi

RTV Slovenija 08.12.2023
Pred sejo odbora za zunanjo politiko, ki med drugim obravnava prednostna področja delovanja Slovenije kot nestalne članice Varnostnega sveta ZN-a, so se pred DZ-jem zbrali člani Gibanja za pravice Palestincev in pozvali k ukrepanju proti Izraelu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem