Povezane novice

Generalna skupščina OZN za takojšnje premirje med Izraelom in Hamasom

Delo 12.12.2023
Resolucija GS OZN zahteva tudi takojšnjo izpustitev vseh talcev; Biden o izgubljanju mednarodne podpore za Izrael. ZDA so prejšnji teden z vetom preprečile resolucijo varnostnega sveta, zdaj premirje med Izraelom in Hamasom zahteva generalna… »

Generalna skupščina ZN potrdila resolucijo o takojšnji prekinitvi ognja v Gazi

SiolNET 12.12.2023
Generalna skupščina ZN je s 153 glasovi za, desetimi proti in 23 vzdržanimi potrdila predlog resolucije arabskih držav, ki zahteva takojšnjo prekinitev ognja v Gazi. Za resolucijo je glasovala tudi Slovenija, ki je prav tako glasovala za dva… »

ZN: Civilisti v Gazi živijo v peklu na Zemlji. Zdravniki brez meja: Ostrostrelci ubili kirurga.

RTV Slovenija 12.12.2023
Izrael je ponoči znova napadal Gazo, kjer se povečuje lakota. V osrednjem in južnem delu je bilo po informacijah zdravstvenih delavcev ubitih najmanj 15 ljudi. Izraelski obrambni minister Joav Galant je zavrnil mednarodne pozive po končanju vojaške… »

Več kot 150 držav podprlo resolucijo, ki poziva k takojšnjemu humanitarnemu premirju v Gazi

RTV Slovenija 12.12.2023
Več kot tri četrtine izmed 193 članic Združenih narodov je v generalni skupščini podprlo resolucijo, ki zahteva takojšnje humanitarno premirje v Gazi. Podobna resolucija prejšnji teden v Varnostnem svetu zaradi veta ZDA ni bila sprejeta. Besedilo… »

ZN: Civilisti na območju Gaze živijo v peklu na Zemlji

Dnevnik 12.12.2023
Palestinski civilisti na območju Gaze živijo v peklu na Zemlji, je danes po obisku palestinske enklave opozoril vodja agencije ZN za pomoč palestinskim beguncem Philippe Lazzarini. Visoki predstavnik Svetovne zdravstvene organizacije Richard Peeperkorn… »

Izrael / »Hamas je na robu razpustitve«

Mladina 12.12.2023
Izrael ob nadaljevanju napadov prepričan v skorajšnji konec Hamasa. Izrael nadaljuje bombardiranje območja Gaze, od koder tudi danes poročajo o spopadih med izraelsko vojsko in pripadniki skrajnega gibanja Hamas. Izraelski obrambni minister Joav… »

Izrael prepričan, da se bliža Hamasov konec

Delo 12.12.2023
Hamas naj bi bil po besedah izraelskega obrambnega ministra Joava Galanta, kot ga je povzel BBC, najbolj oslabljen na severu enklave. Spremljamo dogajanje na Bližnjem vzhodu: 7.04 Spopadi danes v osrednjem delu enklave Izrael nadaljuje bombardiranje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem