Povezane novice

Podnebni dogovor: za nekatere zgodovinski, za druge pokop

Delo 13.12.2023
Dogovor ne vsebuje popolne odprave fosilnih goriv, ampak poziva k odmiku od njihove uporabe v energetskih sistemih. Z diplomatskim trikom – še preden je katera koli država imela priložnost kaj pripomniti, je predsednik Cop28 sultan Ahmed al Džaber v… »

Kumer: Prehod od fosilnih goriv je omejen na energetske sisteme, a nekje je treba začeti

RTV Slovenija 13.12.2023
Zadovoljstvo ob sprejetem dogovoru na podnebni konferenci ZN-a po besedah ministra za okolje Bojana Kumra ni maksimalno, a je najboljše, kar so lahko dosegli, da določene države dogovora ne bi blokirale. Ena od ključnih točk sklepnega dogovora o… »

#video Minister Kumer o kompromisu na COP28: Dosegli smo maksimum

Dnevnik 13.12.2023
V dogovoru, danes potrjenem na podnebni konferenci ZN (COP28) v Dubaju, klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj ne vidi nič zgodovinskega. Da bi lahko uporabili to besedo, bi moralo besedilo vključevati pravno obvezujoče konkretne zaveze, opredeljene z… »

Kajfež Bogatajeva kritična glede dogovora na podnebni konferenci: V tem ne vidim nič zgodovinskega

SiolNET 13.12.2023
V dogovoru, danes potrjenem na podnebni konferenci ZN (COP28) v Dubaju, klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj ne vidi nič zgodovinskega. Da bi lahko uporabili to besedo, bi moralo besedilo vključevati pravno obvezujoče konkretne zaveze, opredeljene s… »

Mešani odzivi na dogovor, ki prvič vsebuje fosilna goriva. Otoške države razočarane.

RTV Slovenija 13.12.2023
Skoraj 200 držav na podnebni konferenci v Dubaju je po podaljšanju pogajanj danes le potrdilo nov dogovor, ki prvič v zgodovini vključuje tudi fosilna goriva, vendar pa v njem ni omembe njihove odprave, ampak poziv k odmiku od njihove uporabe… »

Odmik od uporabe fosilnih goriv / »Svet je moral najti novo pot«

Mladina 13.12.2023
Predstavniki držav na podnebni konferenci Združenih narodov so soglasno potrdili nov dogovor, ki prvič v zgodovini vključuje tudi fosilna goriva. Predstavniki držav na podnebni konferenci ZN v Dubaju so danes soglasno potrdili nov dogovor, ki prvič… »

ODLOČITVE O USODI NAŠEGA PLANETA: Soglasno potrdili nov dogovor, ki prvič v zgodovini vključuje tudi fosilna goriva (FOTO…

Regional 13.12.2023
Predsedstvo podnebne konference ZN je po dolgotrajnih nočnih podaljških pogajanj v jutranjih urah objavilo težko pričakovano zadnjo različico osnutka končnega dogovora o globalnem pregledu stanja. Po pričakovanjih vanj ni vrnilo termina odprave… »

Novice dneva »

Na Soči umrl tuj kajakaš, reševanje je bilo zelo zahtevno

Zurnal24 pred 49 minutamiše 6 povezanih

Hamas naklonjen Bidnovemu načrtu za prekinitev ognja

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Nugent Hopkins Edmontonu na široko odprl vrata finala

RTV Slovenija pred 4 uramiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem