Povezane novice

Za meningokokno sepso v murskosoboški bolnišnici umrl bolnik srednjih let

RTV Slovenija 18.12.2023
Mariborska območna enota NIJZ-ja obravnava primer smrti zaradi meningokoknega meningitisa. Umrl je bolnik srednjih let, ki se je zdravil v murskosoboški bolnišnici. Identificirali so 68 oseb s tveganim stikom z obolelim in jih zaščitili z zdravili… »

V murskosoboški bolnišnici smrt zaradi meningokokne sepse

Dnevnik 18.12.2023
V Splošni bolnišnici Murska Sobota je v soboto umrl bolnik srednjih let, pri katerem so potrdili meningokokno sepso, je povedal predstojnik mariborske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Zoran Simonović. Epidemiološka… »

V Murski Soboti smrt zaradi meningokoknega meningitisa, epidemiologi identificirali 68 tesnih stikov

Necenzurirano 18.12.2023
Predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so danes podali več informacij o primeru smrti zaradi meningokoknega meningitisa v murskosoboški bolnišnici. Obolenje je resno in zahteva hitro prepoznavo in ustrezno antibiotično… »

Izredna izjava zaradi smrti po okužbi s smrtonosno bakterijo

Zurnal24 18.12.2023
NIJZ obravnava smrt zaradi meningokoknega meningitisa. Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da bo predstojnik območne enote NIJZ Maribor Zoran Simonović, ob 13. uri podal izjavo za medije o epidemiološki obravnavi primera… »

Zdravniki razkrili podrobnosti primera smrti zaradi smrtonosne bakterije

Zurnal24 18.12.2023
V soboto je v murskosoboški bolnišnici za posledicami meningokoknega meningitisa umrla ena oseba. Epidemiološka služba NIJZ je bila v nedeljo dopoldne obveščena o primeru invazivnega meningokoknega meningitisa. Pacienta srednjih let so v soboto… »

Meningokokni meningitis usoden za pacienta bolnišnice Murska Sobota

Delo 18.12.2023
Do smrti pacienta srednjih let je prišlo po zelo hitrem poteku bolezni. NIJZ je identificiral 68 tesnih kontaktov z njim. Z območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Maribor so sporočili novico o primeru smrti zaradi meningokoknega… »

NIJZ potrdil primer smrti zaradi meningokoknega meningitisa

SiolNET 18.12.2023
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so potrdili primer smrti zaradi meningokoknega meningitisa. Osebo srednjih let so zdravili v Splošni bolnišnici Murska Sobota, zdravstveno osebje je identificiralo 68 oseb, ki so bili z njo v tako tesnem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem