Povezane novice

Pravosodna ministrica: Ustavna odločba glede sodniških plač bo uresničena, a z zamikom

RTV Slovenija 05.01.2024
Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je dejala, da so jeza ter pričakovanja sodnikov glede rešitve neustavnosti njihovih plač upravičeni, a jih je ob tem pozvala k "umiritvi žogice". Kot ocenjuje, stavka namreč ni najučinkovitejša pot do… »

Dominika Švarc Pipan: Moj odstop ne bi pripomogel k hitrejši rešitvi glede sodniških plač

Dnevnik 05.01.2024
Sodniki bodo od desetega januarja opravljali le še najnujnejše zadeve. Vladi in s tem ministrici očitajo, da z ignoriranjem odločbe ustavnega sodišča sramotita celotno državo. V sodniškem društvu so premierja Roberta Goloba in pravosodno… »

MINISTRICA ŠVARC PIPAN: "Moj odstop ne bi pripomogel k rešitvi glede sodniških plač"

Regional 05.01.2024
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je v današnji izjavi za medije zavezala, da bo odločba ustavnega sodišča o sodniških plačah izvršena, vendar z zamikom. Sodnike je pozvala k dialogu. Dejala je, da razlogov ali argumentov sodnikov… »

Ministrica poziva sodnike k »umiritvi žogice«

Delo 05.01.2024
Dominika Švarc Pipan se je na napoved zaostritev zaradi neizvršitve odločbe ustavnega sodišča glede njihovih plač odzvala s pozivi k pogovorom. Sodniki in tožilci bodo stopnjevali pritisk za uresničitev odločbe, s katero je ustavno sodišče v… »

Ministrica Švarc Pipan pravi, da bodo ustavno odločitev uresničili z zamikom

Necenzurirano 05.01.2024
Ustavno sodišče je junija odločilo, da so plače sodnikov prenizke, zakonodajalcu pa naložilo, da neustavnost odpravi do 3. januarja. Ker se to ni zgodilo, je glavni odbor Slovenskega sodniškega društva v četrtek zvečer sprejel odločitev o… »

"Obžalujem, da sodniki tudi z besedico niso omenili svojih sodelavcev"

Zurnal24 05.01.2024
Ministrica poziva sodnike in sodnice, naj umirijo žogico. Glavni odbor Slovenskega sodniškega društva je včeraj sprejel več sklepov o stopnjevanju protestnih aktivnosti, ker vlada ni uresničila odločbe ustavnega sodišča o sodniških plačah. Med… »

Švarc Pipanova po protestu sodnikov: Umirimo žogico, ne zaostrujte položaja #video

SiolNET 05.01.2024
"Že večkrat sem jasno in nedvoumno povedala, da je odločbe ustavnega sodišča treba upoštevati in uresničevati. Dejstvo pa je tudi, da enega problema ne moremo reševati na način, da bi poslabšali drugega. Prav zato se je vlada kolektivno… »

Sodniki bodo 14 dni opravljali le nujne zadeve

Delo 05.01.2024
Pravosodni funkcionarji stopnjujejo protestne aktivnosti, ministrico in predsednika vlade pozvali k odstopu. Sodniki bodo med 10. in 24. januarjem opravljali le procesna dejanja v zadevah, ki so nujne po zakonu. To je naslednji protestni ukrep, za… »

Novice dneva »

Velik poraz za Sunaka, kralj čaka na odstopno izjavo

Zurnal24 pred dvema uramaše 2 povezani

Vroče borzno polletje

Finance.si pred 27 minutamiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem