Povezane novice

EVAKUACIJA SE BO ZAČELA OKOLI 14. URE: Kaj je presenetilo izkušena jamska vodnika?

Regional 08.01.2024
Evakuacija petih ljudi, ki so v Križni jami ujeti od sobote popoldne, se bo po besedah poveljnika civilne zaščite Srečka Šestana začela okoli 14. ure. Šestan je v pogovoru za STA dosedanji potek reševanja ocenil za dobrega. Tričlanska družina in… »

REŠEVANJE 'KRIŽNA JAMA' JE USPEŠNO ZAKLJUČENO: Čestitke za odlično izpeljano akcijo (FOTO)

Regional 08.01.2024
Jamarski reševalci so iz Križne jame uspešno rešili vseh pet ujetih oseb, je potrdil Walter Zakrajšek iz Jamarske reševalne zveze Slovenije. Tričlanska družina in dva jamska vodnika so bili v jami ujeti od sobote, ko jim je izhod preprečil visok… »

Na dnevni svetlobi po 55 urah

Dnevnik 08.01.2024
Tridnevno reševanje peterice ujetih v Križni jami se je včeraj popoldne končalo srečno. Voda je dovolj upadla, da so jih lahko rešili brez potapljaške opreme. Na svetlo so prišli zdravi in srečni, eden od vodnikov celo leto starejši, saj je v… »

Peterica po skoraj treh dneh rešena iz Križne jame. Vsi so zdravi in v dobrem psihičnem stanju.

RTV Slovenija 08.01.2024
Gladina vode v Križni jami se je znižala, zato je reševalcem pet ljudi, ki so bili tam ujeti od sobote, uspelo rešiti. "Srečni smo, da je z njimi vse v redu," je dejal predsednik jamarske zveze Igor Benko. Vsi so v dobrem fizičnem in psihičnem… »

Reševanje iz Križne jame je uspešno končano

Delo 08.01.2024
Ob 15:05 so vsi reševalci in ujete osebe prišli iz jame, vsi se počutijo dobro, namestili pa so jih v oskrbovalni šotor. Reševanje petih ljudi, ki so bili v Križni jami v občini Cerknica ujeti od sobote popoldne, se je po besedah Sandija Curka… »

Niti eden od ujetih ne potrebuje bolnišničnega zdravljenja #video

SiolNET 08.01.2024
Jamarski reševalci so iz Križne jame uspešno rešili vseh pet ujetih oseb. Tričlanska družina in dva jamska vodnika so bili v jami ujeti od sobote, ko jim je pot ven preprečil visok vodostaj vode. Ta je preglavice povzročal tudi reševalcem, ki do… »

Uspešno reševanje ujetih: "Mislim, da so lahko srečni, da se je tako končalo"

Zurnal24 08.01.2024
Družina in vodnika so bili ujeti približno 2,4 kilometra od vhoda v jamo. Jamarski reševalci so iz Križne jame uspešno rešili vseh pet ujetih oseb, je za STA potrdil Walter Zakrajšek iz Jamarske reševalne zveze Slovenije. Tričlanska družina in… »

Neprijetna dogodoviščina v Križni jami se je srečno razpletla

Necenzurirano 08.01.2024
Jamarski reševalci so v popoldanskih urah iz Križne jame uspešno rešili tričlansko družino in jamska vodnika. Zaradi narasle vode so bili v jami od sobote. Vodja Jamarske reševalne službe Walter Zakrajšek je zjutraj potrdil, da so malo po 9. uri… »

Reševanje ujetih: "Iz jame prihaja odlična novica"

Zurnal24 08.01.2024
Dobre novice iz jame, v kateri je ujetih pet oseb. Pričakujejo, da bodo danes do 16. ure že vsi na varnem. "Iz jame prihaja odlična novica. Reševalci in ujete osebe že na lokaciji med prvim in drugim jezerom. Če bo šlo vse po planu bodo iz jame… »

»Ko so se ujeti vračali iz jame, so ugotovili, da je jama delno zalita«

Mladina 08.01.2024
Evakuacija petih ljudi. Evakuacija petih ljudi, ki so v Križni jami ujeti od sobote popoldne, se bo po besedah poveljnika civilne zaščite Srečka Šestana začela okoli 14. ure, vrnitev ujetih na površje pa pričakujejo okoli 16. ure. Verjetno se bodo… »

Smrtnih žrtev več kot 160, reševanje otežuje sneženje

Delo 08.01.2024
Po potresu z močjo 7,5, ki je v osrednji regiji Išikava podiral stavbe, povzročal požare in sprožil visoke valove, še vedno pogrešajo 103 ljudi. Število smrtnih žrtev potresa, ki je osrednji del Japonske stresel na prvi dan novega leta, se je… »

Reševanje iz Križne jame: Peterica na površje v čolnu, ob katerem bodo potapljači, razmere so nepredvidljive

Necenzurirano 08.01.2024
Najnovejše informacije o reševanju tričlanske družine in dveh vodnikov, od sobote ujetih v Križni jami, sta opoldne pojasnila vodja jamarske reševalne službe Walter Zakrajšek in poveljnik Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk. Pristojni so… »

To je ostalo po potresu na Japonskem #video

SiolNET 08.01.2024
Število smrtnih žrtev potresa, ki je osrednji del Japonske stresel na prvi dan novega leta, se je danes povzpelo na 168, pogrešajo več kot 300 ljudi. Na prizadetem območju je še vedno onemogočen dostop do okoli 2000 ljudi, številni ostajajo brez… »

V Križni jami od včeraj ujetih 5 oseb, reševanje še poteka

Goriški portal 08.01.2024
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. V nedeljo ob 17.09 je v Križni jami, občina Cerknica, zaradi povečane količine padavin ostalo ujetih pet oseb. Posredujejo jamarski reševalci JRS Postojna, Ljubljana… »

Število žrtev potresa na Japonskem preseglo 160, pomoč otežuje sneg

Dnevnik 08.01.2024
Število smrtnih žrtev potresa, ki je osrednji del Japonske stresel na prvi dan novega leta, se je danes povzpelo na 161. Na prizadetem območju je še vedno onemogočen dostop do okoli 2000 ljudi, številni ostajajo brez elektrike ali so nameščeni v… »

Dobre vesti iz Križne jame, če bo šlo vse po načrtu, jih bodo rešili že danes

Necenzurirano 08.01.2024
Tričlansko družino in dva vodnika, ki so od sobote ujeti v Križni jami, utegnejo že danes popoldne pripeljati na površje. Voda v jami namreč upada, iz Jamarske reševalne službe pa so zjutraj potrdili, da bi lahko ujete morda rešili že danes… »

ŠE VEDNO UJETI V JAMI: Z reševanjem bodo znova poskusili danes

Regional 08.01.2024
V Križni jami bo ob nadaljnjem zniževanju vodne gladine predvidoma stekla reševalna akcija petih ljudi, ki so zaradi visokega vodostaja od sobote popoldne ujeti v jamskem rovu, približno 2,4 kilometra od vhoda v jamo. Vodostaj se je v nedeljo proti… »

Peterica ostaja ujeta v jami, reševalce čaka pomembna odločitev

Zurnal24 08.01.2024
V Križni jami se bo predvidoma začelo reševanje ujete peterice tek reševanja ujetih. V Križni jami bo ob nadaljnjem zniževanju vodne gladine predvidoma stekla reševalna akcija petih ljudi, ki so zaradi visokega vodostaja od sobote popoldne ujeti v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem