Povezane novice

ODZIV MATEJE ČALUŠIĆ PO DOMNEVNI NAPAKI: "Izobrazba ni pogoj za položaj, ki ga opravljam"

Regional 08.01.2024
Kandidatka za kmetijsko ministrico Mateja Čalušić je po tistem, ko je na spletni strani DZ prišlo do napačnega navajanja njene izobrazbe poudarila, da se ni predstavljala z izobrazbo, ki je nima. Kot njena izobrazba je bila namreč navedena… »

Ministričina »napaka«

Mladina 08.01.2024
Kaj je napačnega v odgovoru poslanke Svobode? »Napako so že popravili«, so zapisali na MMC RTV Slovenija. Se zgodi, kajne: do nje je prišlo pri navedbi izobrazbe poslanke Svobode in kandidatke za kmetijsko ministrico Mateje Čalušić. Pričakovali… »

Kljub napačno navedeni izobrazbi se bo predstavila kot kandidatka

Delo 08.01.2024
Napačna stopnja izobrazbe navedena že na kandidatni listi, ki so jo oddali pri Gibanju Svoboda. V stranki odgovornost prevzeli nase. Dvom o poslanki Gibanja Svobode Mateje Čalušić kot kandidatke za vodenje kmetijskega ministrstva pred člani… »

Premier Golob vztraja pri ministrski kandidatki Mateji Čalušić

RTV Slovenija 08.01.2024
Stranka Gibanje Svoboda je prevzela odgovornost za napačno navedeno izobrazbo kandidatke za ministrico za kmetijstvo Mateje Čalušić. Navedli so, da se je zgodila administrativna napaka, za katero odgovornost v celoti prevzema stranka. "Ob pripravi in… »

JANŠA POZVAL K UMIKU MINISTRSKE KANDIDATURE ČALUŠIĆ: Golobu je sporočil, naj si prihrani "nekaj dragocenega časa in…

Regional 08.01.2024
Prvak SDS Janez Janša je ob napačnem navajanju izobrazbe kandidatke za kmetijsko ministrico Mateje Čalušić premiera Roberta Goloba na družbenem omrežju X pozval, naj umakne predlog njene kandidature ter tako DZ in sebi prihrani "nekaj dragocenega… »

Golob vztraja pri svojem, to pa mu predlaga Janša

Zurnal24 08.01.2024
V Gibanju Svoboda so v današnjem odzivu poudarili, da se Čalušić nikoli ni predstavljala z napačno izobrazbo, temveč je šlo za administrativno napako, za katero odgovornost v celoti prevzema stranka. Premier Robert Golob tudi po zapletu z napačnim… »

Kaj je povedal Golob o kandidatki za ministrico po zapletu z izbobrazbo

SiolNET 08.01.2024
Premier Robert Golob tudi po zapletu z napačnim navajanjem izobrazbe kandidatke za kmetijsko ministrico Mateje Čalušić, sicer poslanke Svobode, vztraja pri svojem predlogu. Ministrska kandidatka, ki jo v naslednjih dneh čaka predstavitev pred… »

V Svobodi prevzeli odgovornost za zaplet z izobrazbo Čalušićeve

Dnevnik 08.01.2024
Kandidatka za kmetijsko ministrico Mateja Čalušić se bo na odboru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavila v sredo, je razvidno z urnika na spletni strani Državnega zbora. Še preden bo uspela odboru predstaviti svojo vizijo vodenja… »

»Nisem se predstavljala z izobrazbo, ki je nimam«

Mladina 08.01.2024
Kandidatka za kmetijsko ministrico Mateja Čalušić je bila na kandidatni listi predstavljena z univerzitetno izobrazbo. Kandidatka za kmetijsko ministrico Mateja Čalušić je po tistem, ko je na spletni strani DZ prišlo do napačnega navajanja njene… »

Bodoča ministrica napačne podatke poslala že državni volilni komisiji

Zurnal24 08.01.2024
Kandidatka za kmetijsko ministrico Mateje Čalušić se je po tem, ko je na spletni strani DZ prišlo do domnevne napake glede njene izobrazbe, na poročanje medijev odzvala, da se ni predstavljala z izobrazbo, ki je nima. Po pisanju nekaterih portalov je… »

Brežan pojasnil, kako si predstavlja sodelovanje z Golobom, če postane poslanec

SiolNET 08.01.2024
Če bo DZ za kmetijsko ministrico potrdil Matejo Čalušić iz vrst Gibanja Svoboda, bo v parlamentarne klopi sedel nov poslanec. Prvi v vrsti za njeno zamenjavo je nekdanji zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, ki je mesto poslanca sicer enkrat… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem