Povezane novice

»Od ministrice za pravosodje bi pričakovali, da razume pomen vladavine prava«

Mladina 08.01.2024
IZJAVA DNEVA. "Slovenski pravni red ne pozna instituta zamika pri uresničevanju odločbe ustavnega sodišča. Ministrica se mora kot pravnica tega dobro zavedati. Težko razumljivo je, da z izgovorom, da gre za kolegijski organ, pritrjuje političnim… »

Sodniško društvo: Če je vlada ne upošteva, naj ministrica Švarc Pipan odstopi

SiolNET 08.01.2024
"Če njeni argumenti v vladi niso slišani, je po naši oceni edina pot, da na nespoštovanje temeljne pravne ureditve Republike Slovenije opozori s svojim odstopom. Le tako lahko zavaruje svojo strokovno integriteto. Sicer njena izvajanja o zavezi… »

Sodniki odgovarjajo ministrici: Državljanom škodi delovanje vlade, ne sodnikov

RTV Slovenija 08.01.2024
Slovensko sodniško društvo v odzivu na izjave ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan zavrača očitke, da protest sodnikov škodi državljankam in državljanom Slovenije. Škodo povzročata veji oblasti, ki ne spoštujeta vladavine prava, so… »

Nov poziv k odstopu: Če je vlada ne upošteva, naj odstopi

Zurnal24 08.01.2024
Slovensko sodniško društvo je v odzivu na petkovo izjavo ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan izpostavilo, da pozdravlja pogajanja o plačah v javnem sektorju. Toda uresničitev ustavne odločbe ni del socialnega dialoga, temveč je njen namen… »

#odziv: Slovensko sodniško društvo o ''nesmislih'' pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan

Dnevnik 08.01.2024
Potem ko je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan v petek napovedala, da bo vlada pripravila rešitev plač, vendar ne v roku, ki ga je za sodnike postavilo Ustavno sodišče, so v Slovenskem sodniškem društvu nekatere njene trditve označili… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem