Povezane novice

Mateja Čalušić prevzela posle na kmetijskem ministrstvu

RTV Slovenija 12.01.2024
Mateja Čalušić je prevzela posle po tem, ko so jo poslanci imenovali za novo ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kot je povedala ob izvolitvi, bo njen prioritetni in ključni korak dialog s predstavniki kmetijskih organizacij. Obrambni… »

Mateja Čalušić – z rezervne klopi na vrh ministrstva

Delo 12.01.2024
Nova ministrica Mateja Čalušić bo morala v red spraviti upravo za varno hrano ter najti ravnotežje med zahtevami kmetov in ozelenitvijo kmetijstva. Poslanci so na današnji izredni seji odločali o imenovanju Mateje Čalušić za ministrico za… »

Čalušić že prevzela posle na kmetijskem ministrstvu

Dnevnik 12.01.2024
Le nekaj ur po potrditvi v DZ je nova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić prevzela posle od dosedanjega začasnega vodje resorja Marjana Šarca. Medijem izjav ob primopredaji nista dajala, je pa Čalušić zagotovila, da se… »

Čalušić: Moj prioritetni in ključni korak sestanki s kmetijskimi organizacijami

Dnevnik 12.01.2024
Mateja Čalušić je postala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Podprlo jo je 45 poslancev, 29 jih je bilo proti. Ministrske posle bo prevzela v začetku prihodnjega tedna, kot prioriteto pa napoveduje dialog s predstavniki kmetijskih… »

DZ potrdil Matejo Čalušić za ministrico za kmetijstvo

Zurnal24 12.01.2024
DZ je danes potrdil Matejo Čalušić za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Poslanci so v razpravi izpostavili, da jo na pomembnem resorju čaka veliko izzivov, pri čemer jo v koaliciji podpirajo in verjamejo, da bo prava sogovornica… »

Mateja Čalušić je nova ministrica za kmetijstvo

SiolNET 12.01.2024
DZ je danes potrdil Matejo Čalušić za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Podprlo jo je 45 poslancev, 29 jih je bilo proti. S tem je na čelu resorja nasledila lani jeseni razrešeno Ireno Šinko. Prioritetni in ključni korak bo dialog s… »

DZ POTRDIL: Mateja Čalušić je ministrica za kmetijstvo

Regional 12.01.2024
DZ je danes potrdil Matejo Čalušić za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Podprlo jo je 45 poslancev, 29 jih je bilo proti. S tem je na čelu resorja nasledila lani jeseni razrešeno Ireno Šinko. V poslanski skupini Svoboda, katere… »

Premier Robert Golob prepričan, da je Mateja Čalušić odlična kandidatka

Delo 12.01.2024
Zavzemala se bo za trajnostne oblike kmetovanja ter za to, da bo poklic kmeta dobil večji pomen in postal bolj privlačen, predvsem za mlade. Poslanci so na današnji izredni seji odločali o imenovanju Mateje Čalušić za ministrico za kmetijstvo… »

KOALICIJA JI PRIKIMAVA, NE PA TUDI OPOZICIJA: To so vrline, ki jih je pri kandidatki Čalušić prepoznal Golob

Regional 12.01.2024
Poslanci se strinjajo, da kandidatko za novo kmetijsko ministrico Mateja Čalušić v pomembnem resorju čaka veliko izzivov. V koaliciji jo podpirajo in verjamejo, da bo prava sogovornica kmetov, medtem ko podpore v opoziciji nima. Premier Robert Golob… »

ODLOČITEV BO PADLA DANES: Bodo poslanci Čalušićevi prižgali zeleno luč za ministrski stolček?

Regional 12.01.2024
Poslanci bodo na današnji izredni seji odločali o imenovanju Mateje Čalušić za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Če ji bodo prižgali zeleno luč, bo na čelu kmetijskega resorja nasledila lansko jesen razrešeno Ireno Šinko… »

Poslanci danes o novi kmetijski ministrici

Gorenjski glas 12.01.2024
Ministrska kandidatka in njena izobrazba Državni zbor bo na današnji izredni seji odločal o imenovanju poslanke Svobode Mateje Čalušić za novo kmetijsko ministrico. Zaslišanje pred matičnim odborom državnega zbora je uspešno prestala v sredo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem