Povezane novice

Sodni svet z zahtevami glede plač na ustavno sodišče

RTV Slovenija 12.01.2024
Sodni svet bo na ustavno sodišče vložil zahtevo za izvršitev ustavne odločbe glede plač sodnikov. Pričakujejo, da bo najnižja plača sodnika izenačena z najnižjo plačo poslanca. Dotlej predlagajo začasni dodatek k sodniškim plačam v znesku… »

DVK skrbi, da bi neurejen položaj sodnikov vplival na izvedbo evropskih volitev

RTV Slovenija 12.01.2024
Predsednik DVK-ja Peter Golob opozarja, da neurejen plačni položaj sodnikov vzbuja resno skrb glede nemotene izvedbe volitev evropskih poslancev, ki bodo junija letos. Prejeli so namreč že 29 odpovedi tajnikov in namestnikov volilnih komisij. Državna… »

Sodni svet zaradi plač na ustavno sodišče; DVK: Neurejen plačni položaj sodnikov vzbuja skrb glede izvedbe evropskih…

Dnevnik 12.01.2024
Predsednik Sodnega sveta Vladimir Horvat je povedal, da bo najkasneje do torka vložena zahteva na ustavno sodišče za oceno ustavnosti določb zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki urejajo plače sodnikov. Hkrati bodo predlagali ustavnemu… »

Sodniki bi dobrih tisoč evrov mesečnega dodatka

Delo 12.01.2024
Kot začasno in delno rešitev podpirajo 1071,59 evra bruto mesečnega dodatka od junija 2023 dalje. Predsednik sodnega sveta Vladimir Horvat je danes podal izjavo glede izvršitve odločbe ustavnega sodišča glede sodniških plač. Sodni svet je o tem… »

SODNI SVET PODPRL 1071 EVROV MESEČNEGA DODATKA: A trdijo, da ta rešitev ne pomeni uresničitve odločbe v celoti

Regional 12.01.2024
Predsednik Sodnega sveta Vladimir Horvat je za medije dejal, da bodo najkasneje do torka na ustavno sodišče vložili zahtevo za oceno ustavnosti določb zakona o sistemu plač v javnem sektorju, ki urejajo plače sodnikov. Ob tem bodo predlagali, naj… »

Sodnikom bi k plači dodali dobrih 1000 evrov

Zurnal24 12.01.2024
Sodni svet je dodatek v višini 1071 evrov bruto označil za začasno rešitev. Na sodniško stavko se je končno konstruktivno odzval tudi Sodni svet, to je državni organ, ki ga ustava ne umešča v nobeno vejo oblasti, zadolžen pa je za zaščito… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem