Povezane novice

Realna bojazen, da bi se po napadu razplamtel še konflikt z Iranom

SiolNET 12.01.2024
ZDA kljub napadom na jemenske hutije, ki jih podpira Iran, ne iščejo konflikta z Iranom, je danes sporočila Bela hiša. Poudarki dneva: 20.05 Guterres proti zaostritvi razmer na območju Rdečega morja 20.02 Izrael: Talci v Gazi bodo prejeli zdravila… »

Izrael se je pred ICJ-jem skliceval na pravico do obrambe, Južni Afriki očital povezanost s Hamasom

RTV Slovenija 12.01.2024
Potem ko je na Meddržavnem sodišču (ICJ) v Haagu v četrtek argumente v svoji tožbi proti Izraelu predstavila Južna Afrika, ki Izraelu očita genocid proti Palestincem v Gazi, je bil danes na vrsti Izrael. Skliceval se je na pravico do obrambe… »

#video #foto Izrael na ICJ zavrača očitke o genocidu v Gazi; medtem je število umrlih v palestinski enklavi naraslo na…

Dnevnik 12.01.2024
Izrael je danes, drugi dan javne obravnave tožbe Južne Afrike na Meddržavnem sodišču (ICJ) zavrnil očitke o kršitvi konvencije ZN o preprečevanju genocida med vojno v Gazi. Izraelski pravni predstavniki so se sklicevali na pravico do samoobrambe… »

WHO: Bolnišnica Al Šifa obnovila del dejavnosti

Delo 12.01.2024
Konvoj WHO je bolnišnici dobavil 9300 litrov goriva in opremo, s katero bodo lahko zdravili tisoč poškodovancev in sto dializnih pacientov. Al Šifa, nekdaj največja delujoča bolnišnica v Gazi, ki so jo izraelske sile v napadih močno poškodovale… »

Južna Afrika na sodišču zahteva ustavitev napadov na Gazo, 2.

Dnevnik 12.01.2024
V članku novinarja Aleša Gaubeta (Dnevnik, 9. januarja) smo lahko prebrali, da je samo Južna Afrika (tudi zaradi svoje zgodovine apartheida) edina pokazala pokončnost in samokritičnost, ko je mednarodnemu sodišču poslala tožbo proti Izraelu zaradi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem