Povezane novice

»Povojno Evropo smo zgradili na vrednotah antifašizma in antinacizma«

Mladina 14.01.2024
"Dražgoše brezčasno odmevajo nauke, ki smo jim dolžni prisluhniti," je ob 82. obletnici dražgoške bitke dejal evropski poslanec Matjaž Nemec ter opozoril na znake oživljanja nacifašizma in na situacijo v Palestini. Ob 82. obletnici dražgoške… »

82. obletnica dražgoške bitke: "Upor, ki ga ni utišal niti mitraljez sovražnika"

Zurnal24 14.01.2024
Ob 82. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril evropski poslanec Matjaž Nemec. Kot je poudaril, Dražgoše brezčasno odmevajo nauke, ki smo jim dolžni prisluhniti. Ob… »

Matjaž Nemec opozoril na oživljanje nacifašizma

SiolNET 14.01.2024
Ob 82. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril evropski poslanec Matjaž Nemec. Kot je poudaril, iz Dražgoš brezčasno odmevajo nauki, ki smo jim dolžni prisluhniti… »

#foto V Dražgošah danes osrednja spominska slovesnost, Matjaž Nemec opominja na samozavest naroda

Dnevnik 14.01.2024
Dražgoška bitja je bila bitka, v kateri se je Cankarjev bataljon spopadel Nemci. Šlo je za eno izmed pomembnejših bitk med drugo svetovno vojno na Slovenskem, saj je omajala mit o nepremagljivosti nemške vojske. Danes opoldne se bo v Dražgošah… »

Slavnostni govornik Matjaž Nemec opozoril na oživljanje nacifašizma, čemur se je treba enotno upreti

RTV Slovenija 14.01.2024
Ob 82. obletnici dražgoške bitke je bila v Dražgošah osrednja spominska slovesnost. Slavnostni govornik, evropski poslanec Matjaž Nemec je opozoril na znake oživljanja nacifašizma, čemur se je treba enotno upreti. Dotaknil se je tudi dogajanja v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem