Povezane novice

Na dan spomina na holokavst svarila pred novim širjenjem antisemitizma

RTV Slovenija 27.01.2024
Sovjetska Rdeča armada je na današnji dan pred 79 leti osvobodila nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, ob obletnici tega dogodka pa se mednarodna skupnost spominja žrtev holokavsta. Letos so v poslanicah ob vojni v Gazi… »

Dan spomina na žrtve holokavsta – obljuba »nikoli več« ni izpolnjena

Delo 27.01.2024
Največje in najzloglasnejše taborišče Auschwitz-Birkenau je 27. januarja 1945 osvobodila Rdeča armada. Sovjetska Rdeča armada je na današnji dan pred 79 leti osvobodila nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Ob obletnici tega… »

Kako ohraniti naš otok miru

Domžalec 27.01.2024
Z besedo holokavst označujemo sistematični genocid, ki ga je izvajala nacistična Nemčija med drugo svetovno vojno. Začel se je v letu 1941 in je trajal vse do leta 1945. Glavni cilj holokavsta je bil iztrebljenje evropskih ljudi. Po podatkih… »

Pirc Musar: Ignoranca humanitarnega prava je tudi globoko nespoštljiva do vseh žrtev holokavsta

RTV Slovenija 27.01.2024
Mednarodna skupnost se ob 79. obletnici osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau spominja žrtev holokavsta. Slovenska predsednica je ob tem opozorila na številne spopade, ki divjajo po svetu, v katerih še vedno najbolj trpijo… »

Preživetje je bilo v najboljšem primeru izjema, najpogosteje pa naključje

Delo 27.01.2024
27. januar je svetovni dan spomina na žrtve holokavsta. Laura Fontana spada med vodilne evropske strokovnjakinje za poučevanje o holokavstu. V nadaljevanju preberite: »Šoa je odnesla več kot dve tretjini judovskih skupnosti – šest milijonov od… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem