Povezane novice

Premier Golob zvečer s pravosodno ministrico Švarc Pipan

Dnevnik 29.01.2024
Premier Robert Golob se bo zvečer sestal z ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan po tistem, ko jo je vodstvo SD pozvalo k odstopu. »Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev,« je dejal pred vrhom parlamentarnih strank o projektu Jek… »

SDS VLOŽILA INTERPELACIJO NA 17 STRANEH: Ministričin nakup stavbe na Litijski označili za "šlamastično početje"

Regional 29.01.2024
Poslanska skupina SDS je v DZ vložila interpelacijo o delu pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Med drugim ji očitajo objektivno odgovornost pri domnevnih nepravilnostih nakupa prostorov za sodišča na Litijski cesti v Ljubljani in negospodarno… »

JE TO KONEC ZA ŠVARC PIPAN? Vodstvo lastne stranke jo je pozvalo k odstopu

Regional 29.01.2024
Predsedstvo SD je danes ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan pozvalo k odstopu. Takšen sklep so sprejeli zaradi ministričine objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski, je po seji predsedstva v izjavi za medije povedala… »

Tanja Fajon: Predsedstvo SD-ja Dominiko Švarc Pipan pozvalo, naj odstopi z ministrskega položaja

RTV Slovenija 29.01.2024
Predsedstvo Socialnih demokratov je na seji soglasno pozvalo pravosodno ministrico Dominika Švarc Pipan k odstopu z mesta ministrice, je po seji povedala predsednica SD-ja Tanja Fajon. Kot je v oddaji Dnevnik še pred koncem seje poročal novinar TV… »

Vodstvo SD ministrico Švarc Pipan pozvalo k odstopu

Mladina 29.01.2024
Takšen sklep so sprejeli zaradi ministričine objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski. Predsedstvo SD je danes ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan pozvalo k odstopu. Takšen sklep so sprejeli zaradi ministričine… »

V stranki SD ministrico Švarc Pipanovo pozvali k odstopu

SiolNET 29.01.2024
V stranki Socialni demokrati so na današnji seji predsedstva stranke sprejeli sklep, da zaradi objektivne odgovornosti pri spornem nakupu nove sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan pozovejo k odstopu s… »

Predsedstvo SD-ja Švarc Pipan pozvalo k odstopu

Zurnal24 29.01.2024
Seja predsedstva Socialnih demokratov, na njej so sklenili, da ministrico Švarc Pipan pozovejo k odstopu. Ob 18. uri se je sestalo predsedstvo Socialnih demokratov; razpravljajo o nakupu propadajoče stavbe na Litijski cesti v Ljubljani in morebitni… »

V stranki SD so odločili! Ministrico Dominiko Švarc Pipan pozivajo k odstopu

Necenzurirano 29.01.2024
V stranki SD odločajo o usodi ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, ki jo bremeni sporen nakup degradirane stavbe na Litijski cesti v Ljubljani. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) že nekaj dni preverja informacije o domnevni nepravilnosti… »

V SD pozvali pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan k odstopu

Delo 29.01.2024
Socialni demokrati so kritični, sama pa je doslej vztrajala, da ne namerava odstopiti. Kaj bo storil predsednik vlade? Socialni demokrati so bili pred večerno sejo predsedstva v neformalnih pogovorih jasni in bolj kot ne odločeni, da bodo sledili… »

"O energetski politiki bi se morali pogovarjati na podlagi številk, ne čustev"

RTV Slovenija 29.01.2024
Premier Robert Golob je na seji DZ-ja odgovarjal na poslanska vprašanja. Napovedal je umik omejitev glede ogrevanja na lesno biomaso, ki jih predvideva energetski zakon. Odzval se je tudi na aferi ministrstev za digitalno preobrazbo in pravosodje. Prvo… »

Predsednik vlade: Noben minister se ne more izogniti objektivni odgovornosti

Delo 29.01.2024
SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan. Za zdaj je njen položaj še nejasen. Drugače kot pri ministrici za digitalizacijo Emiliji Stojmenovi Duh in njenem nakupu 13.000 računalnikov, ki jo je predsednik vlade… »

KDO JE ZAVEDEL VLADO? Golob od Švarc Pipan pričakuje pojasnila

Regional 29.01.2024
Premier Robert Golob je na današnji seji DZ v odgovoru na poslansko vprašanje dejal, da želi razčistiti, kdo je tisti, ki je glede nakupa sodne stavbe na Litijski zavedel vlado. Pojasnila o tem pričakuje tudi od pravosodne ministrice Dominike Švarc… »

Interpelacija pravosodne ministrice za t.i. rokohitrski kriminal

Savinjsko Šalaške 29.01.2024
Poslanec Poslanske skupine SDS mag. Dejan Kaloh je na današnji novinarski konferenci spregovoril o vzrokih za interpelacijo zoper pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan, ki je bila danes vložena v proceduro državnega zbora. Kot je uvodoma… »

Golob: Od ministrice pričakujem, da skuša oprati svoje ime #video

SiolNET 29.01.2024
"Ta tema je danes ena od bolj žgočih tem v državi. Vsak dan dobivam nove informacije in te so res skrb vzbujajoče. Prepričan sem, da je ta projekt izjemno problematičen. Poročilo sem namreč zahteval dvakrat – kdo je ta projekt izbral, kako je… »

SDS vložila interpelacijo zoper Dominiko Švarc Pipan: Ni ravnala s potrebno pazljivostjo

SiolNET 29.01.2024
Poslanska skupina SDS je v DZ vložila interpelacijo o delu pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Med drugim ji očitajo objektivno odgovornost pri domnevnih nepravilnostih nakupa prostorov za sodišča na Litijski cesti v Ljubljani in negospodarno… »

Golob zavrnil očitke o nesmotrnem nakupu računalnikov

Dnevnik 29.01.2024
Nakup 13.000 prenosnih računalnikov ni bil nesmotrn, je v DZ zagotovil predsednik vlade Robert Golob in nakup označil za najboljši možni ukrep za povečanje digitalne vključenosti socialno najšibkejših. Od vpletenih ministrstev pričakuje, da se… »

SDS nad pravosodno ministrico: "Njeni etični standardi so precej nizki"

Zurnal24 29.01.2024
V nekaj dneh še druga vložena interpelacija s strani SDS. Poslanska skupina SDS je v DZ vložila interpelacijo o delu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, je bilo objavljeno na spletni strani DZ. Med drugim poslanci največje opozicijske… »

Golob o delovanju Švarc Pipan: "Meni je to popolnoma nelogično!"

Zurnal24 29.01.2024
Ali imata ministrici Švarc Pipan in Stojmenova Duh še podporo predsednika vlade? Predsednik vlade Robert Golob v državnem zboru odgovarja na ustna poslanska vprašanja. To pa je tudi prvič, ko se je vodja koalicije tudi javno opredelil glede očitkov… »

KAJ ČAKA MINISTRICI? Teden na političnem parketu utegne prinesti posledice zadnjih vladnih afer

Regional 29.01.2024
Obeta se politično pester teden, v katerem bi utegnilo postati jasno, ali ministrici Dominika Švarc Pipan in Emilija Stojmenova Duh po domnevno spornih poslih njunih ministrstev še uživata podporo premierja Roberta Goloba. Razpravo o usodi Švarc… »

Pred Robertom Golobom še precej razčiščevanja

Delo 29.01.2024
Morda bo že danes znana usoda interpeliranih ministric. Kdaj bodo poslanci zaslišali predsednika vlade? Še preden bo predsednik vlade Robert Golob opoldne začel odgovarjati na vprašanja poslancev – na zahtevo SDS se bo moral opredeljevati glede… »

Novice dneva »

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Necenzurirano pred 20 minutami

Partizani in gozd

Delo pred 20 minutami

Evropa zdaj!

Delo pred 20 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem