Povezane novice

Kje cveti korupcija?

Mladina 30.01.2024
Kako so se odrezale države na indeksu zaznave korupcije za leto 2023? Danska, Finska, Nova Zelandija in Norveška so države z najnižjo stopnjo korupcije na svetu, kaže indeks zaznave korupcije (CPI) za lani, ki ga je danes objavila nevladna… »

Na svetovnem indeksu boja proti korupciji je Slovenija zdrsnila za eno mesto

RTV Slovenija 30.01.2024
Slovenija je na Indeksu zaznave korupcije v letu 2023 prejela 56 od stotih možnih točk, kar je enako kot leto pred tem. Tako ostaja pod povprečjem Evropske unije, med vsemi državami sveta pa je z 41. zdrsnila na 42. mesto. Indeks zaznave korupcije… »

Slovenija na področju preprečevanja korupcije izgubila še eno mesto, zdaj je 42.

Dnevnik 30.01.2024
Indeks zaznave korupcije (CPI) za leto 2023, ki ga je danes objavil Transparency International, za Slovenijo razkriva enako oceno kot lansko leto.. Z zgolj 56 točkam je Slovenija še naprej pod povprečjem Evropske unije, ki znaša 65 točk, med… »

Predsednik KPK: Ali menite, da je to omrežje od včeraj? #intervju

SiolNET 30.01.2024
"In to delajo ti posamezniki naprej. Očitno ne čutijo nobenega strahu pred morebitnimi sankcijami. Šele ko bodo ljudje začeli odgovarjati za takšno ravnanje, se bo v javnosti utrdil pogled, da je tega dovolj. Zato KPK v očeh javnosti velikokrat… »

Svet je vse manj pravičen. Tudi v Sloveniji korupcija zmaguje.

SiolNET 30.01.2024
Slovenija je spet doživela padec na indeksu zaznave korupcije. Vendar Slovenija ni edina, težave s pravno državo ima tudi večina članic Evropske unije. Slovenija je v primerjavi z lanskim letom na indeksu zaznave korupcije Transparency International… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem