Povezane novice

NIČ VEČ NADUR: Zdravniki bodo odslej delali največ 48 ur na teden

Regional 30.01.2024
Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je na seji glavnega stavkovnega odbora soglasno sprejel sklep, da v sredo vodstvom zdravstvenih zavodov predajo preklice soglasij za nadurno delo. Po oceni naj bi soglasja umaknila približno polovica… »

Soglasja za nadurno delo naj bi preklicala polovica zdravnikov

Delo 30.01.2024
Zdravniki bodo po besedah predsednika Fidesa Damjana Polha odslej delali do največ 48 ur na teden in ne več. Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je na seji glavnega stavkovnega odbora soglasno sprejel sklep, da v sredo vodstvom… »

Mladi zdravnik nasprotuje stavki: "Sliši se kot grožnja"

Zurnal24 30.01.2024
Mlad zdravnik o pritiskih k udeležbi na stavkovnih shodih in k umiku soglasij za nadurno delo. "Sliši se kot grožnja ali izsiljevanje tistih med nami, ki ne podpiramo stavke, pa tudi kot neetična zahteva, da bolnikom odrečemo čim več pomoči," je… »

Od srede velja umik soglasij za nadurno delo. Ministrstvo išče rešitve za neprekinjeno varstvo.

RTV Slovenija 30.01.2024
Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides je zaostril stavko. V sredo bodo aktivirali umik soglasij za nadurno delo tam, kjer so jih zbrali. Ministrstvo je zavode zaprosilo, naj sporočijo ukrepe za zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva… »

Fides zaostril stavko, tako bo delala večina zdravnikov

Zurnal24 30.01.2024
“Mogoče bo ta ‘normalni urnik’ pripomogel k temu, da se bo politika prebudila iz zimskega spanja," je dejal predsednik sindikata Fides. Pogajanja med vladno stranjo in Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so se včeraj znova… »

Fides zaostril stavko: Delali bomo le 40 ur tedensko #video

SiolNET 30.01.2024
Danes je bila seja glavnega stavkovnega odbora zdravniškega sindikata Fides, na kateri so predlagali zaostritev stavke. Na glavnem stavkovnem odboru so tako odločili, da bodo z jutrišnjim dnem aktivirali preklice soglasij za nadurno delo. To pomeni, da… »

#stavka Zdravniki umikajo soglasja za nadurno delo

Dnevnik 30.01.2024
Vodstvo Fidesa je uresničilo grožnje z zaostrovanjem stavke in z jutrišnjim dnem do nadaljnjega preklicalo soglasja za nadurno delo. V praksi to pomeni, da zdravniki ne bodo delali več kot 40 ur na teden ali več kot 16 neprekinjenih ur. »Zdaj smo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem