Povezane novice

Politične puščice letijo vsepovsod, Golob pa si je vzel čas za razčiščevanje

Dnevnik 31.01.2024
Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan kljub pozivu predsedstva SD še ni odstopila. V aferi s sodno stavbo s prstom kaže na člane lastne stranke. Predsednica SD Tanja Fajon ji očita, da manipulira in laže, od Roberta Goloba pa pričakuje… »

Švarc Pipan: Prevzemam objektivno odgovornost glede nakupa sodne stavbe, vendar ne bom odstopila

RTV Slovenija 31.01.2024
"Pridobila in pregledala sem dokumentacijo o poslu ter ugotovila, da ne gre za malomarnost, temveč se kaže, da je bilo to načrtno protipravno delovanje skupine ljudi, tudi članov SD-ja," je dejala ministrica za pravosodje. Ministrica za pravosodje… »

Kazanje moči ob razreševanju ministrice

Delo 31.01.2024
V SD v spopadu očitkov z zaenkrat še svojo ministrico, ki naj bi jo izključili iz stranke. Analiziramo, kakšna je računica SD in kakšna Gibanja Svoboda. V nadaljevanju preberite: Predsednik vlade Robert Golob po srečanju z ministrico za pravosodje… »

Golob odločitve o Švarc Pipan še ni sprejel. Fajon nad njenim ravnanjem "globoko razočarana".

RTV Slovenija 31.01.2024
"Moram priznati, da so obtožbe zares hude in da sem se dolžen z njimi podrobneje seznaniti. Zato bom sestanke z vsemi akterji nadaljeval," je pred vrhom koalicije glede pojasnil ministrice za pravosodje dejal predsednik vlade Robert Golob. "Včeraj sem… »

Žibert ne pove, ali pozna Vežnaverja. Kaj vse je iskala policija?

Necenzurirano 31.01.2024
Generalni sekretar SD ne odgovarja na vprašanja o svoji vlogi v aferi sodna stavba, ki mu jo očita ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan. Kaj vse je z ministrstva že odnesla policija? Švarc Pipan prst uperila v generalnega sekretarja SD Kdo… »

Golob / »Obtožbe so zares hude, zato sem se dolžen z njimi podrobneje seznaniti«

Mladina 31.01.2024
Premier Golob pred odločitvijo o usodi ministrice Švarc Pipan v dodatna razčiščevanja z njo in SD. Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh koalicije za medije dejal, da se je po prejemu uradnega predloga SD za razrešitev pravosodne ministrice… »

Koalicija po tokratnem vrhu: Obljub ne bomo več dajali

Dnevnik 31.01.2024
Ministri in poslanci, ki so se danes zbrali na koalicijskem vrhu, so po besedah podpredsednika vlade Luke Mesca opravili evalvacijo opravljenega dela v preteklem letu, sprejeli organizacijske popravke in vsebinski okvir za letošnje leto. Obljub ne bodo… »

Luka Mesec: Koalicija ne bo več dajala obljub #video

SiolNET 31.01.2024
Ministri in poslanci, ki so se danes zbrali na koalicijskem vrhu, so po besedah podpredsednika vlade Luke Mesca opravili evalvacijo opravljenega dela v prejšnjem letu, sprejeli organizacijske popravke in vsebinski okvir za letošnje leto. Obljub ne bodo… »

"Ne bomo govorili, kaj delamo in se pogovarjamo, to se običajno zlorabi"

Zurnal24 31.01.2024
V senci afere Dominika Švarc Pipan je popoldne potekal koalicijski vrh, kjer so ministri vlade Roberta Goloba in koalicijski poslanci kot napovedano razpravljali o prioritetah v novem letu. Glede dogajanje okoli ministrice za pravosodje je premier še… »

Golob o vojni med Švarc Pipanovo in SD: Gre za hude obtožbe #video

SiolNET 31.01.2024
Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh koalicije za medije dejal, da se je po prejemu uradnega predloga SD za razrešitev pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan srečal z vsemi akterji, tudi z vsemi naenkrat. Ker so obtožbe zares hude, se je… »

Zakaj je ministrica prepričana, da so ji lagali in jo zavajali?

SiolNET 31.01.2024
Neuradno smo pridobili poročilo o postopku nakupa zdaj že zloglasne poslovne stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani, ki naj bi kazalo na to, da so strokovne službe ministrstva za pravosodje postopek vodile tako, da je bil na koncu izbran točno… »

Golob obtoževanja še ne bo presekal, pač pa si želi razčiščevati

Delo 31.01.2024
Pravosodna ministrica ostro nad SD. Predsednica SD ji očita laganje in pričakuje predlog za njeno razrešitev. Predsednik vlade bo z njim, kot kaže, še čakal. Ministrica za pravosodje Dominka Švarc Pipan, ki ji je lastna stranka SD odrekla podporo… »

Drama glede Švarc Pipan, Golob namerava zadevi priti do dna

Zurnal24 31.01.2024
Premier Golob je napovedal, da se bo podrobneje seznanil z obtožbami, ki jih je izrekla Dominika Švarc Pipan. V SD zahtevajo, da jo Golob razreši. Predsednik vlade Robert Golob je pred koalicijskim vrhom komentiral dogajanje okoli ministrice za… »

V SD PRIČAKUJEJO, DA BO ŠVARC PIPANOVA RAZREŠENA S POLOŽAJA: Golob pred odločitvijo v dodatna razčiščevanja

Regional 31.01.2024
Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh koalicije za medije dejal, da se je po prejemu uradnega predloga SD za razrešitev pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan srečal z vsemi akterji, tudi z vsemi naenkrat. Ker so obtožbe zares hude, se je… »

Švarc Pipan ne bo odstopila, prst je usmerila v druge člane SD

Zurnal24 31.01.2024
Neuradno naj bi posel okoli nakupa stavbe na Litijski urejal državni sekretar stranke Klemen Žibert. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki se je sinoči sestala s predsednikom vlade Robertom Golobom, je danes sporočila, da prevzema… »

Tanja Fajon / »Ministrica Švarc Pipan v izjavah laže in manipulira«

Mladina 31.01.2024
V SD pričakujejo, da bo premier Golob čim prej podal predlog za razrešitev ministrice Švarc Pipan. V SD pričakujejo, da bo premier Robert Golob predlagal razrešitev ministrice Dominike Švarc Pipan. Poudarjajo, da so kot stranka podali jasen signal… »

Tanja Fajon: Dominika Švarc Pipan laže in manipulira

SiolNET 31.01.2024
V SD pričakujejo, da bo premier Robert Golob v DZ poslal predlog za razrešitev pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, je dejal vodja poslancev SD Jani Prednik. Če se premier za ta korak ne bo odločil, se bo moralo znova sestati vodstvo SD, saj… »

Sajovic: Ministrica s podpisom pogodbe objektivno odgovorna in ve se, kaj sledi

SiolNET 31.01.2024
Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je po koalicijskih usklajevanjih pred sejo vlade v izjavi za medije dejal, da je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan s podpisom pogodbe o nakupu stavbe na Litijski cesti objektivno odgovorna in ve… »

Premier Golob skrivnostno molči, v stranki SD postajajo nestrpni

Zurnal24 31.01.2024
Ministrica noče odstopiti, kaj sledi? "Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je s podpisom pogodbe o nakupu stavbe na Litijski cesti objektivno odgovorna in ve se, kaj sledi," pravi vodja vodja poslanske skupine Svobode Borut Sajovic. Kot je… »

Švarc Pipan: Lagali so mi in prirejali dokumente, vmešan tudi Žibert

Necenzurirano 31.01.2024
Pred današnjim vrhom koalicije, po katerem bo znana usoda pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, je ta vpletenim v posel z nakupom sodne stavbe, med katerimi so tako uradniki ministrstva kot člani stranke SD, prvič javno očitala korupcijo. Kaj… »

Ministrica ne bo odstopila / »Danes vem, da so mi lagali ter načrtno prikrivali in prirejali podatke«

Mladina 31.01.2024
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je dejala, da prevzema objektivno odgovornost za nakup sodne stavbe na Litijski cesti. A če bi odstopila v tem trenutku, se bodo podobne zgodbe nadaljevale in nič se ne bo spremenilo, je opozorila. Zadnjo… »

ŠVARC PIPAN ZGROŽENA NAD TO IZJAVO FAJONOVE: Objektivno odgovornost sprejema, a za zdaj ne bo odstopila

Regional 31.01.2024
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan poudarja, da prevzema objektivno odgovornost za nakup sodne stavbe na Litijski cesti. A če bi odstopila v tem trenutku, se bodo podobne zgodbe nadaljevale in nič se ne bo spremenilo, je opozorila. Zadnjo… »

Švarc Pipanova: Fajonovi se očitno zdi normalno, kar počne generalni sekretar SD

SiolNET 31.01.2024
"V zvezi z nakupom stavbe na Litijski smo po zamenjavi generalnega sekretarja Uroša Gojkoviča in ob pregledu vse dostopne dokumentacije ugotovili, da ni šlo za nikakršno malomarnost. Nasprotno, vse bolj se kaže, da gre za skrbno načrtovano… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem