Povezane novice

V Sloveniji se povečuje število primerov oslovskega kašlja, hospitalizirani trije otroci

RTV Slovenija 02.02.2024
Podobno kot v državah na Balkanu se je tudi pri nas povečevalo število primerov okužb z oslovskim kašljem. Letos naj bi bilo potrjenih že 76 primerov, lani so jih potrdili 120. V bolnišnicah zaradi oslovskega kašlja zdravijo tri otroke. Kot so… »

Število primerov oslovskega kašlja v porastu, ministrica poudarja pomen preventive

Dnevnik 02.02.2024
Tako kot v več drugih državah tudi v Sloveniji po podatkih NIJZ narašča število primerov oslovskega kašlja. Na NIJZ so letos prejeli že 76 prijav primerov oslovskega kašlja, medtem ko jih je bilo v celotnem lanskem letu 120. V UKC Ljubljana so… »

Lani 120 primerov oslovskega kašlja, letos že 76

Delo 02.02.2024
Bolezen je zelo nalezljiva, ogroža pa predvsem dojenčke. Čeprav je cepljenje otrok obvezno, precepljenost upada. Nacionalni inštitut za varovanje zdravje (NIJZ) opozarja, da se povečuje število primerov oslovskega kašlja. Kot navajajo, so v lanskem… »

Število primerov oslovskega kašlja drastično naraslo, v bolnici trije otroci

Zurnal24 02.02.2024
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je do 1. februarja letos prejel 65 prijav primerov oslovskega kašlja. Lani so v Sloveniji zabeležili 120 primerov. Zaradi oslovskega kašlja so v zadnjem mesecu na infekcijski kliniki UKC Ljubljana tri otroke… »

V UKC Ljubljana zaradi oslovskega kašlja hospitalizirani trije otroci

SiolNET 02.02.2024
Število primerov oslovskega kašlja tudi v Sloveniji močno narašča. Januarja so na NIJZ zabeležili kar 65 primerov, medtem ko so lani zabeležili skupno 120 primerov. Po poročanju portala N1 so morali v UKC Ljubljana hospitalizirati dva dojenčka in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem