Povezane novice

AFERA S SODNO STAVBO ODNESLA GLAVNEGA TAJNIKA SD: Klemen Žibert je danes nepreklicno odstopil

Regional 06.02.2024
Generalni sekretar SD Klemen Žibert je danes nepreklicno odstopil s te funkcije v stranki, so sporočili iz SD. Kot je ob tem zapisal Žibert, želi s svojim odstopom stranko razbremeniti očitkov, ki te dni padajo nanj in njegovo družino ter… »

Po odstopu Žiberta kot sekretarja SD-ja v stranki tudi zahteve po odstopu vodstva

RTV Slovenija 06.02.2024
Po odstopu Klemna Žiberta s položaja generalnega sekretarja stranke so se predstavniki občinskih organizacij SD-ja zvečer sestali v Ljubljani. Med člani SD-ja je zaokrožil tudi dokument, v katerem se zahteva odstop vodstva stranke. "Nepreklicno… »

Afera Litijska 51: Po Žibertu odhaja tudi Švarc Pipan

Dnevnik 06.02.2024
Pozno popoldne so iz kabineta predsednika vlade sporočili, da je premier Golob sprejel odstop pravosodne ministrice. Dominika Švarc Pipan naj bi zato odšla že prihodnji teden. Glavni tajnik stranke SD Klemen Žibert, ki ga je pravosodna ministrica… »

Vladna stran: Dozdajšnji dogovori, sporazumi in izhodišča javnofinančno niso vzdržni

RTV Slovenija 06.02.2024
Vlada ugotavlja, da odprava plačnih nesorazmerij v javnem sektorju, ki bi upoštevala vse dosedanje dogovore in izhodišča ter tudi medresorske predloge, ne bi bila javnofinančno vzdržna. Sindikatom zato ponuja razmislek o vzdržnejših rešitvah… »

Tožilci bodo stopnjevali stavkovne aktivnosti, v sredo tudi protest sodnikov

Dnevnik 06.02.2024
Tožilci, nezadovoljni, ker vlada do danes ni uresničila ustavne odločbe glede sodniških plač, so danes sprejeli odločitev o nadaljevanju stavke. Protestne shode v sredo na vseh sodiščih nadaljujejo tudi sodniki, o problematiki sodniških plač pa… »

Vlada ugotavlja, da plačna reforma v javnem sektorju ni javnofinančno vzdržna

Dnevnik 06.02.2024
Na vladni strani ugotavljajo, da odprava plačnih nesorazmerij v javnem sektorju, ki bi upoštevala vse dosedanje dogovore in izhodišča ter tudi medresorske predloge, ne bi bila javnofinančno vzdržna. Sindikatom so zato danes predstavili določene… »

"SD plačuje tudi račun za odsotnost samorefleksije – drugo je le prerivanje za položaje"

RTV Slovenija 06.02.2024
Potem ko je pravosodna ministrica premierju ponudila svoj odstop, je dan pozneje s položaja odstopil glavni tajnik stranke SD Klemen Žibert. Kako dogajanje, ki sledi izbruhu afere sodna stavba, vpliva na trenja v SD-ju in kako ogrožena je koalicija? Da… »

Predsednik vlade razkril, kdaj bo sprejel odstop

Delo 06.02.2024
Ministrica Dominika Švarc Pipan je predsedniku vlade ponudila odstop, zdaj so sporočili, da naj bi ga Robert Golob sprejel. Iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba so sporočili, da bo Golob odstop pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan… »

Golob sprejel odstop Švarc Pipan, a zgodbe še ni konec

Zurnal24 06.02.2024
S končnimi ugotovitvami o nakupu stavbe na Litijski bo ministrica predsednika vlade seznanila predvidoma v enem tednu. Predsednik vlade bo sprejel ponujeni odstop ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan. Z ministrico pa sta se dogovorila, da ga… »

Golob razkril svojo odločitev glede usode ministrice Švarc Pipan

Necenzurirano 06.02.2024
Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je predsedniku vlade Robertu Golobu v ponedeljek ponudila odstop. Golob je danes naznanil, da bo njen odstop sprejel. Kot smo že poročali, je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki je objektivno… »

GOLOB POTRDIL: Odstop pravosodne ministrice bo sprejel, to pa je njun dogovor

Regional 06.02.2024
Predsednik vlade bo sprejel ponujeni odstop ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan. Z ministrico pa sta se dogovorila, da ga predvidoma v tednu dni seznani z njenimi končnimi ugotovitvami glede nakupa spornega stavbe za potrebe sodišč v… »

Odstopil glavni tajnik SD Klemen Žibert

Delo 06.02.2024
Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je Žiberta izpostavila kot najbolj odgovornega za sporni nakup nepremičnine na Litijski cesti v Ljubljani. »Nepreklicno odstopam z mesta glavnega tajnika stranke Socialni demokrati,« je Klemen Žibert… »

Odstopil generalni sekretar SD Klemen Žibert

Mladina 06.02.2024
Ob tem je poudaril, da želi s svojim odstopom stranko razbremeniti očitkov, ki te dni padajo nanj in njegovo družino ter "posledično črnijo ugled stranke", ki ji pripada že skoraj dve desetletji. Generalni sekretar SD Klemen Žibert je danes… »

Žibert nepreklicno odstopil, težke besede o ministrici Švarc Pipan

Zurnal24 06.02.2024
Ministrico Švarc Pipan obtožil užaljenosti in sle po maščevanju. "Po izjemno težkih dnevih za stranko Socialni demokrati ter tudi zame osebno sem sprejel odločitev, da nepreklicno odstopam z mesta glavnega tajnika stranke Socialni demokrati," je… »

Odstopil je generalni sekretar stranke SD Klemen Žibert

Necenzurirano 06.02.2024
Eden glavnih akterjev v aferi sodna stavba na Litijski cesti v Ljubljani naj bi bil generalni sekretar SD Klemen Žibert. Danes je sporočil, da "nepreklicno" odstopa z mesta glavnega tajnika. Sporočil je, da "po izjemno težkih dnevih za stranko… »

Po izjemno težkih dnevih ima Klemen Žibert dovolj

Savinjsko Šalaške 06.02.2024
V pismu za članice in člane Socialnih demokratov, predsednico stranke Tanjo Fajon ter na novinarke in novinarje je zapisal: “Po izjemno težkih dnevih za stranko Socialni demokrati ter tudi zame osebno sem sprejel odločitev, da nepreklicno odstopam z… »

Izjava ministrice v nasprotju s tem kar določa slovenska zakonodaja

Zurnal24 06.02.2024
Nejasnosti glede izjave Švarc Pipan, da je ponudila odstop. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je večkrat zatrdila, da predsedniku vlade Robertu Golobu včeraj ponudila odstop. "Ko opazujem napetosti v koaliciji, napetosti v stranki SD in… »

Tožilci o nadaljevanju stavke, javni sektor v pričakovanju vladnih predlogov

Delo 06.02.2024
Na sindikalni strani dan pred pogajanji niso prejeli gradiva glede povečanja učinkovitosti javnega sektorja. Tožilci bodo danes odločali o nadaljnjih stavkovnih aktivnostih zaradi neuresničitve ustavne odločbe o sodniških plačah. O plačah je bil… »

V SD vre, članstvo zahteva pojasnila, stranka pred pomembno odločitvijo

Zurnal24 06.02.2024
V SD, kjer vre zaradi domnevno spornega nakupa prostorov za potrebe sodišč, bodo tudi danes pretresali nadaljnje korake. Predsedstvo SD bo po informacijah STA na dopisni seji odločalo o sklicu konference, najvišjem organu med kongresoma. Teren stranke… »

Sindikati napovedali novo potezo, če od vlade ne prejmejo predloga

Zurnal24 06.02.2024
Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja se bodo sestali na pogajalskem srečanju, na katerem je pričakovati predstavitev novega vladnega predloga za odpravo plačnih nesorazmerij. Vladna stran je z izhodišči za pripravo novega predloga za… »

ŠVARC PIPAN Z VIŠJO STOPNJO VAROVANJA: "Dostikrat sem slišala, da so nekateri od ljudi vpletenih lahko zmožni česarkoli"

Regional 06.02.2024
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je na včerajšnjem sestanku predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila svojo odstop. Strinjala sta se, da ministrica ostaja na položaju, dokler bo potrebno, da se "situacija resnično razčisti, predvidoma… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem