Povezane novice

ZDA z vetom onemogočile potrditev resolucije o premirju v Gazi

Delo 20.02.2024
»Pobijanje Palestincev se mora ustaviti,« je dejal slovenski veleposlanik Samuel Žbogar. ZDA so danes v Varnostnem svetu ZN vložile veto na alžirski predlog resolucije s pozivom k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi in pozivom Hamasu k izpustitvi vseh… »

»Pobijanje Palestincev se mora ustaviti. Moramo ukrepati, preden se zbudimo v nočni mori.«

Mladina 20.02.2024
Veto ZDA onemogočil potrditev resolucije za takojšnje premirje v Gazi. ZDA so v Varnostnem svetu ZN vložile veto na alžirski predlog resolucije s pozivom k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi in pozivom Hamasu k izpustitvi vseh talcev. Za resolucijo… »

Hamas / »Ameriško stališče je zelena luč za okupatorja, da izvede še več pobojev«

Mladina 20.02.2024
Hamas je prepričan, da bo ameriški veto Izraelu omogočil nadaljevanje pobojev v Gazi. Izrael pa je sporočil, da prekinitev ognja ni čarobna rešitev za vse težave v regiji. Palestinsko islamistično gibanje Hamas je obsodilo ameriško vložitev veta… »

Nič ne bo s premirjem v Gazi, ZDA so vložile veto

Zurnal24 20.02.2024
ZDA so danes v Varnostnem svetu ZN vložile veto na alžirski predlog resolucije s pozivom k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi in pozivom Hamasu k izpustitvi vseh talcev. Za resolucijo, ki je imela po besedah veleposlanika Samuela Žbogarja trdno podporo… »

ZDA sprejele veto na alžirski predlog resolucije, ki je pozival k takojšnji ustavitvi ognja v Gazi

RTV Slovenija 20.02.2024
ZDA so z vetom ustavile še en osnutek resolucije Varnostnega sveta, tokrat alžirskega, ki je med drugim pozival k takojšnji ustavitvi ognja v okupirani Gazi. Washington je vložil svoj predlog, ki pa ne poziva k takojšnji prekinitvi sovražnosti… »

»Izrael izvaja še bolj skrajno obliko apartheida, kot so ga v preteklosti izkusili v Južni Afriki«

Mladina 20.02.2024
Opozorilo Južne Afrika pred Meddržavnim sodiščem (ICJ). Južna Afrika je pred Meddržavnim sodiščem (ICJ) danes opozorila, da Izrael na palestinskih ozemljih izvaja še bolj skrajno obliko apartheida, kot so ga v preteklosti izkusili v Južni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem