Povezane novice

O napačni operaciji niso obvestili ministrstva, ker niso vedeli, da bi morali

Delo 21.02.2024
Po novici o odstranitvi želodca napačnemu pacientu odmeva nova napaka: obsežna operacija pacienta, ki ni imel raka na prostati. Po poročanju MMC nedavna napaka klinike Barsos, kjer so zamenjali vzorca tkiv dveh pacientov in nato napačnemu odstranili… »

Zamenjava vzorcev: V odstranjeni prostati patologinja ni ugotovila raka

RTV Slovenija 21.02.2024
Na MMC-ju smo razkrili, da so na inštitutu za patologijo lani zamenjali vzorca tkiv prostate. Pacientu, ki bi mu lahko odstranili le del prostate, so to odstranili v celoti. Na inštitutu so napako priznali, a o njej niso obvestili ministrstva za… »

Še ena zmota pri zdravljenju raka: “Napake se dogajajo.” Na Inštitutu za patologijo prevzemajo odgovornost

Dnevnik 21.02.2024
Po nedavni odmevni zgodbi z zamenjavo vzorcev tkiv želodca se razkriva nova, podobna zgodba. Maja 2023 so namreč na Inštitutu za patologijo ljubljanske Medicinske fakultete napačno diagnosticirali raka na prostati in pacienta operirali obsežneje, kot… »

Državni sekretar Pintar o novem felerju v zdravstvu: Pristojni urad o napaki ni bil pravočasno obveščen

Necenzurirano 21.02.2024
O že drugi večji napaki v slovenskem zdravstvu, ki je v zadnjem obdobju pretresla slovensko javnost, sta na ločenih novinarskih konferencah spregovorila državni sekretar na ministrstvu za zdravje Marjan Pintar in predstojnik inštituta za patologijo… »

Inštitut o zamenjavi vzorcev pozabil obvestiti ministrstvo za zdravje

Zurnal24 21.02.2024
Ministrstvo za zdravje in urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu o napačno diagnosticiranem raku prostate pred današnjimi objavami v medijih nista bila obveščena, čeprav so izvajalci to dolžni storiti v 48 urah po dogodku, je v izjavi… »

UKC Ljubljana: Sploh ni imel raka prostate, sledila pa je obsežna operacija

Zurnal24 21.02.2024
O zmoti so ga obvestili po operaciji. RTV Slovenija poroča o še enem primeru napake pri obdelavi vzorcev tkiv. Maja 2023 so na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete UL napačno diagnosticirali raka na prostati in pacienta operirali obsežneje… »

ŠE ENA VELIKA NAPAKA: Na UKC operirali bolnika, ki raka prostate ni imel

Regional 21.02.2024
Potem, ko je javnost šokirala novica o bolniku, ki so mu zaradi zamenjave vzorca tkiva odstranili želodec, čeprav ta sploh ni imel raka, prihajajo informacije še o enem takšnem incidentu. Na Inštitutu za patologijo ljubljanske Medicinske fakultete… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem