Povezane novice

"Če so takšne ukrepe pisali na ministrstvu, nas odslej za javno zdravstvo še bolj skrbi"

Zurnal24 26.02.2024
V sindikatu Fides so prepričani, da ukrepi pred uveljavitvijo preklicev soglasij za nadurno delo, ki jih je danes sprejela vlada, kažejo na veliko nepoznavanje situacije v zdravstvu. Uveljavljanje izmenskega dela vidijo kot pravno izjemno težek in… »

Stavka: Na pragu katastrofe ali dragocene priložnosti?

Dnevnik 26.02.2024
Dežurnih mest bo začasno manj, zdravnike pa bodo lahko v bolnišnicah po umiku soglasij za nadurno delo razporejali v izmene. Nekdanji minister za zdravje Samo Fakin ocenjuje, da je umik soglasij za nadurno delo priložnost za boljšo organizacijo dela… »

Vlada bi po 1. marcu uvajala izmensko delo. Fides: Za bolnike nevaren poseg v organizacijo dela.

RTV Slovenija 26.02.2024
Vlada je sprejela prve ukrepe, namenjene zaščiti javnega zdravstvenega sistema. "Ukrepi bodo še posebej pomembni po 1. marcu, ko bodo prenehala veljati soglasja za nadurno delo zdravnikom, ki so se za to odločili," je dejal državni sekretar Denis… »

Ministrstvo: Pogovori s Fidesom se lahko zaključijo v 14 dneh

Delo 26.02.2024
Pripravili ukrepe, da bi bile posledice umika soglasij zdravnikov za nadurno delo čim manjše. Direktorji bodo lahko zdravnike razporedili v izmene. Zdravniki in zobozdravniki stavkajo že od 9. januarja. V petek bodo prenehala veljati soglasja za… »

Vlada: Tudi zdravnike bodo lahko razporejali v tri izmene

Finance.si 26.02.2024
To bo lahko eden od ukrepov direktorjev javnih zdravstvenih zavodov za zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva v času po 1. marcu, ko nehajo veljati soglasja dela zdravnikov za nadurno delo.… »

Vlada: Tudi zdravnike bodo lahko razporejali v tri izmene

Finance.si 26.02.2024
To bo lahko eden od ukrepov direktorjev javnih zdravstvenih zavodov za zagotavljanje neprekinjenega zdravstvenega varstva v času po 1. marcu, ko nehajo veljati soglasja dela zdravnikov za nadurno delo.… »

ZAŠČITA JAVNEGA ZDRAVSTVENEGA SISTEMA: Znani so prvi vladni ukrepi

Regional 26.02.2024
Vlada je pred 1. marcem, ko se bodo postopoma začeli uveljavljati umiki soglasij zdravnikov za nadurno delo, sprejela prve ukrepe za zaščito javnega zdravstvenega sistema. Na njihovi podlagi bodo lahko denimo direktorji javnih ustanov zdravnike… »

Vlada: Neprekinjeno zdravstveno varstvo bo v času stavke zagotovljeno

Dnevnik 26.02.2024
Začenja se sedmi teden stavke, konec tedna pa bodo začeli veljati vloženi preklici soglasij zdravnikov za nadurno delo, zaradi česar bo po napovedih okrnjeno izvajanje nekaterih nenujnih storitev. Ukrepi so namenjeni podpori direktorjev javnih… »

Ukrepi vlade med stavko: Novi urniki za zdravnike, združevanje urgenc ...

Zurnal24 26.02.2024
Kako bo zdravstveni sistem deloval po 1. marcu? Vlada je na izredni seji predstavila ukrepe za zaščito zdravstvenega sistema v obdobju, ko bodo začele veljati odpovedi privolitev v nadurno delo, ki jih uvejavljajo nekateri zdravniki. "Direktorji javnih… »

Ob nezadostnem številu zdravnikov bodo ti lahko razporejeni v izmensko delo

Mladina 26.02.2024
Vlada je sprejela prve ukrepe, namenjene zaščiti javnega zdravstvenega sistema. Vlada je pred 1. marcem, ko se bodo postopoma začeli uveljavljati umiki soglasij zdravnikov za nadurno delo, sprejela prve ukrepe za zaščito javnega zdravstvenega… »

Državni sekretar Kordež: Premeščanja zdravnikov med zavodi še ne bo, gre za »reorganizacijo turnusnega dela«

Necenzurirano 26.02.2024
O aktualnih razmerah v slovenskem zdravstvu, ki ga hromi stavka zdravnikov, je po današnji seji vlade spregovoril državni sekretar na ministrstvu za zdravje Denis Kordež. Začel se je sedmi teden z vidika trajanja že tako rekordne stavke sindikata… »

Stavka Fidesa pred prelomnico, vlada bo iskala rešitve za zdravstveni sistem

Delo 26.02.2024
Premiera Roberta Goloba pa čaka odločitev, koga bo v prihodnjih dneh postavil na čelo pravosodnega resorja. Vlada bo na današnji seji razpravljala o ukrepih za zagotavljanje delovanja zdravstvenega sistema v času stavke sindikata Fides. Začenja se… »

SEDMI TEDEN STAVKE FIDESA: Kako bo vlada zagotovila delovanje zdravstvenega sistema?

Regional 26.02.2024
Vlada bo na današnji seji razpravljala o ukrepih za zagotavljanje delovanja zdravstvenega sistema v času stavke sindikata Fides. Začenja se namreč sedmi teden stavke, konec tedna pa bodo začeli veljati vloženi preklici soglasij zdravnikov za nadurno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem