Povezane novice

Pika na i mučni poti v Nato

Dnevnik 26.02.2024
Madžarski parlament je vendarle ratificiral pristopni protokol Švedske k zvezi Nato. S tem se končuje dvesto let švedske nevtralnosti, in sicer zaradi ruskega napada na Ukrajino. Zveza Nato bo po novem štela 32 držav. Celih dvajset mesecev se je… »

ODPRAVLJENA ZADNJA OVIRA ZA ŠIRITEV: Madžari podprli članstvo, Švedska bo postala 32. zaveznica Nata

Regional 26.02.2024
Madžarski parlament je danes prepričljivo podprl pristopni protokol Švedske k zvezi Nato, poročajo tuje tiskovne agencije. Glas za članstvo Švedske v Natu je dalo 188 poslancev, proti jih je bilo šest. S tem glasovanjem je bila odpravljena zadnja… »

Švedska bo z Orbánovim soglasjem postala 32. članica Nata

Delo 26.02.2024
Po letu dni zavlačevanja so madžarski poslanci vendarle prižgali zeleno luč za vstop skandinavske države v zavezništvo. Švedska je premostila še zadnjo oviro na svoji poti v zvezo Nato. Madžarski parlament je podprl švedski pristopni protokol… »

Madžari so Putinu končno obrnili hrbet

Zurnal24 26.02.2024
Dolgo so odlašali s podporo, nato pa so se končno odločili. Madžarski parlament je danes prepričljivo podprl pristopni protokol Švedske k zvezi Nato, poročajo tuje tiskovne agencije. Glas za članstvo Švedske v Natu je dalo 188 poslancev, proti… »

Madžarski poslanci odobrili pridružitev Švedske zvezi Nato

RTV Slovenija 26.02.2024
Madžarski parlament je potrdil švedski pristopni sporazum k zvezi Nato, potem ko je vladajoča stranka Fidesz več mesecev zavlačevala s tem vprašanjem. Tako je Švedska postala 32. članica Nata še pred 75-letnico njegove ustanovitve na začetku… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem