Povezane novice

Vlada določila, katere storitve morajo zdravniki opravljati kljub stavki. Fides: "To je nezakonito."

RTV Slovenija 29.02.2024
V petek se bodo začeli uveljavljati umiki soglasij za nadurno delo zdravnikov. V zdravstvenih ustanovah se zato pripravljajo na reorganizacijo. Ministrstvo je medtem sprejelo tudi nabor storitev, ki morajo biti opravljene tudi med stavko. Vlada je… »

Vladna določitev obveznosti zdravnikov med stavko za Fides nezakonita

Delo 29.02.2024
V zdravniškem sindikatu menijo, da je določanje obsega zdravstvenih storitev z odlokom, ki ga je danes sprejela vlada in bo veljal od jutri, nezakonito. Napetosti v zdravstvenem sektorju se stopnjujejo, jutri, ob koncu sedmega tedna stavke Fidesa, se… »

Vlada z odlokom določila storitve, ki jih morajo zdravniki opravljati tudi v času stavke. Katere so?

Dnevnik 29.02.2024
Vlada je sprejela odlok, s katerim določa zdravniške storitve, ki jih morajo zdravniki opravljati v času stavke zdravniškega sindikata Fides. Med drugim gre za storitve za ranljive skupine, je v izjavi dejala ministrica za zdravje Valentina Prevolnik… »

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za nadurno delo #podatki

Necenzurirano 29.02.2024
V kateri veliki bolnišnici zaradi stavke noče več dežurati kar okoli tri četrtine zdravnikov? In kje nimajo niti enega primera, ko bi zaposleni preklicali soglasje za nadurno delo? UKC Ljubljana UKC Maribor ZD Ljubljana SB Celje ZD Maribor SB Novo… »

Prevolnik Rupel: Zdravniki ne bodo več diskriminirali!

Zurnal24 29.02.2024
Konec tedna bodo začeli veljati vloženi preklici soglasij zdravnikov za nadurno delo, zaradi česar bo po napovedih okrnjeno izvajanje nekaterih nenujnih storitev. Vlada je na današnji seji sprejela odlok, ki določa zdravniške storitve, ki jih morajo… »

Prelomnica, jutri bo pri zdravnikih precej drugače, tako bo pri vas

Zurnal24 29.02.2024
Z začetkom marca bodo v veljavo stopili umiki soglasij zdravnikov za nadurno delo, kar bo omejilo delo v zdravstvenih ustanovah. Po današnji seji vlade je ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel stopila pred novinarje in razkrila razvoj… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem