Povezane novice

»Član Fidesa ni nič več vreden kot medicinska sestra v zdravstvu, vsi si zaslužijo boljše pogoje in boljše plače«

Mladina 04.03.2024
Predsednik vlade Robert Golob je predstavnike sindikata Fides ponovno pozval k zamrznitvi zdravniške stavke. Predsednik vlade Robert Golob je na seji DZ predstavnike sindikata Fides ponovno pozval k zamrznitvi zdravniške stavke. Dejal je, da bodo o… »

Fides k ustavnim sodnikom, oblasti po interventne ukrepe

Dnevnik 04.03.2024
V sindikatu Fides so se odloku, ki zdravnikom med stavko nalaga urejanje bolniških odsotnosti in opravljanje vseh storitev za invalide, uprli z zahtevo za presojo ustavnosti. Glede na dogajanje v mandatu Pahorjeve vlade ni mogoče z gotovostjo predvideti… »

Golob: Vsi sindikati so razumeli zamik plačne reforme – z izjemo Fidesa

Delo 04.03.2024
Fides bo na ustavno sodišče vložil zahtevo za oceno ustavnosti odloka o opravljanju zdravniške službe v času stavke. Po ministrici Rupel odlok do tedaj velja. Glavni stavkovni odbor zdravniškega sindikata Fides je sklenil, da na ustavno sodišče… »

GOLOB NAPADEL FIDES: "Ne zanima jih nič drugega, razen kako izbojevati boljše finančne pogoje zase"

Regional 04.03.2024
Predsednik vlade Robert Golob je na seji DZ predstavnike sindikata Fides ponovno pozval k zamrznitvi zdravniške stavke. Dejal je, da bodo o boljših delovnih pogojih za zdravnike in zdravstveno osebje odločali na stebrnih pogajanjih o plačni reformi… »

Fides bo zahteval ustavno presojo vladnega odloka; ministrica za zdravje poudarja, da odlok že velja

RTV Slovenija 04.03.2024
Fides bo na ustavno sodišče vložil zahtevo za presojo ustavnosti in zakonitosti odloka o opravljanju zdravniške službe med stavko, ki ga je sprejela vlada. Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel pa poudarja, da vladni odlok ostaja v veljavi… »

Fides gre na ustavno sodišče

Zurnal24 04.03.2024
Glavni stavkovni odbor zdravniškega sindikata Fides je sklenil, da na ustavno sodišče vloži zahtevo za presojo ustavnosti in zakonitosti odloka o opravljanju zdravniške službe v času stavke, ki ga je minuli teden sprejela vlada. V Fidesu ocenjujeo… »

Golob ostro udaril po Fidesu, takih besed še ni uporabil

Zurnal24 04.03.2024
Stavka Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides traja že osmi teden, na pogajanjih ni napredka. Fides je stavko zaostril z umikom soglasij zdravnikov za nadurno delo. "Fides v resnici zastopa izrazito manjšinski del zdravnikov in… »

Golob: Ustavna pravica do stavke je manj vredna kot osnovna pravica do človekovih pravic

RTV Slovenija 04.03.2024
Redna seja DZ-ja se je začela s poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu. V središču je tokrat zdravniška stavka, poslance pa zanima tudi potek sanacije po avgustovskih poplavah in prioritete pri nadgradnji in prenovi infrastrukture. Sindikat… »

FIDES NA USTAVNO SODIŠČE: Po njihovem mnenju vladni odlok posega v ustavno in zakonsko urejeno pravico do stavke

Regional 04.03.2024
Glavni stavkovni odbor zdravniškega sindikata Fides je sklenil, da na ustavno sodišče vloži zahtevo za presojo ustavnosti in zakonitosti odloka o opravljanju zdravniške službe v času stavke, ki ga je minuli teden sprejela vlada. Ocenjujejo namreč… »

Na to bo moral danes odgovoriti Golob

Zurnal24 04.03.2024
S poslanskimi vprašanji premierju Robertu Golobu in njegovi ministrski ekipi bo DZ opoldne začel redno plenarno zasedanje. Vprašanja predsedniku vlade se bodo tokrat nanašala na ukrepanje vlade ob zdravniški stavki, potek sanacije po avgustovskih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem