Povezane novice

Opozicija ostro proti, soglasno za samo Levica

Dnevnik 07.03.2024
Poslanci so danes po prvem branju predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, v katerem ni manjkalo populizmov, s 64 glasovi proti in devetimi za odločili, da predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Podprli so ga štirje… »

Prebivalcem Anhovega uspelo: kako so glasovali poslanci?

Dnevnik 07.03.2024
Poslanci so danes s 68 glasovi za in nobenim proti potrdili novelo zakona o varstvu okolja, ki prinaša strožje zahteve glede izpustov iz naprav za sosežig, kot je cementarna Salonit Anhovo. S tem se po navedbah predlagateljev uresničujejo njihova… »

Predlog zakona o možnosti evtanazije poslanci zavrnili

Zurnal24 07.03.2024
Poslanci so po splošni razpravi o predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja s 64 glasovi proti in devetimi za odločili, da predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo. Podprli so ga štirje poslanci SD in pet iz Levice. V Svobodi… »

Koalicija zahteva referendum, to bi radi vprašali ljudi

Zurnal24 07.03.2024
Poslanke in poslanci koalicije so v DZ vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o obravnavi ureditve pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Predlagajo, da se volivke in volivce na referendumu vpraša: "Ali ste za to, da se… »

Zmaga nevladnikov nad onesnaževalci

Delo 07.03.2024
Novela med drugim določa, da vlada mejne vrednosti emisij za naprave za sosežig določi tako strogo kot za naprave za sežig odpadkov. Poslanci so danes z 68 glasovi za in nobenim proti potrdili novelo zakona o varstvu okolja, ki prinaša strožje… »

Boj prebivalcev Anhovega dobil epilog: poslanci potrdili novelo zakona

Zurnal24 07.03.2024
Poslanci so danes s 68 glasovi za in nobenim proti potrdili novelo zakona o varstvu okolja, ki prinaša strožje zahteve glede izpustov iz naprav za sosežig, kot je cementarna Salonit Anhovo. S tem se po navedbah predlagateljev uresničujejo njihova… »

Poslanci soglasno podprli novelo o varstvu okolja

RTV Slovenija 07.03.2024
Poslanci so z 68 glasovi za in nobenim proti potrdili novelo zakona o varstvu okolja, ki prinaša strožje zahteve glede izpustov iz naprav za sosežig, kot je cementarna Salonit Anhovo. Novelo zakona o varstvu okolja so v zakonodajni postopek lani… »

Prostovoljno končanje življenja iz DZ na referendum

Delo 07.03.2024
Sredina bi odgovor prepustila državljanom, levica je za, desnica proti. Poslanci so po splošni razpravi o predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja s 64 glasovi proti in devetimi za odločili, da predlog ni primeren za nadaljnjo… »

Predlog zakona o možnosti evtanazije poslanci zavrnili. Svoboda predlaga posvetovalni referendum.

RTV Slovenija 07.03.2024
V Svobodi niso podprli predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki ga je vložilo društvo Srebrna nit skupaj z volivci, temveč so vložili predlog za posvetovalni referendum. Podprli so ga štirje poslanci SD-ja in štirje iz… »

Predlog zakona razdelil poslance: "To je najbolj boleča razprava doslej"

Zurnal24 07.03.2024
V državnem zboru poteka razprava o predlogu zakona, ki omogoča prostovoljno predčasno končanje življenja terminalno bolnim. Namen predlaganih zakonskih rešitev je pomagati pacientom, sposobnim odločanja o sebi, ki neznosno trpijo brez upanja, da se… »

SVOBODA IN SD BI ODLOČITEV O EVTANAZIJI PREPUSTILI DRŽAVLJANOM: Takšno pa je vaše mnenje o predlogu (ANKETA)

Regional 07.03.2024
V Svobodi podpirajo predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki ga je vložilo društvo Srebrna nit s podporo volivcev, vendar so med prvo obravnavo v DZ izpostavili, da bi morali o predlogu odločati državljani. S tem se… »

Poslanci danes o pravici za neozdravljivo bolne

Zurnal24 07.03.2024
Poslanci bodo danes opravili javno razpravo predloga zakona, ki že vrsto let razburja javnost. Zakon o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, po katerem bi neozdravljivo bolnim, ki trpijo neznosne bolečine, omogočili pomoč pri končanju… »

POSLANCI PRVIČ O PREDLOGU ZAKONA, KI BI DOVOLIL EVTANAZIJO: Kaj pa o tem menite vi? (ANKETA)

Regional 07.03.2024
Državni zbor bo danes opravil prvo obravnavo predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki ga je v DZ vložilo društvo Srebrna nit s podporo volivcev. Poslanci bodo opravili tudi končna glasovanja, med drugim o predlogu novele… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem