Povezane novice

Biden opozoril Netanjahuja pred napadom na Rafo, ki bi še poglobil humanitarno krizo v Gazi

RTV Slovenija 18.03.2024
Ameriški predsednik Joe Biden je izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja opozoril, da bi bila napovedana izraelska vojaška operacija v Rafi na jugu Gaze napaka in bi še poglobila humanitarno krizo v palestinski enklavi. Biden in Netanjahu sta se v… »

EU bo namenil dodatnih pet milijard evrov za vojaško pomoč Ukrajini

RTV Slovenija 18.03.2024
Zunanji ministri držav članic EU-ja so potrdili povečanje evropskega mirovnega instrumenta (EPF) za pet milijard evrov, ki jih bodo namenili za sofinanciranje dobav orožja Ukrajini. "EU izpolnjuje svoje zaveze. Sklad za pomoč Ukrajini naše besede… »

»Največje pokopališče na prostem«

Mladina 18.03.2024
EU opozarja, da je Gaza, ki je bila pred vojno največji zapor na prostem, danes postala tudi pokopališče za mnoga najpomembnejša načela humanitarnega prava. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je danes znova opozoril na… »

Borrell: Gaza je največje pokopališče na prostem

Delo 18.03.2024
Izrael je napadel Al Šifo, ker da bolnišnico uporabljajo visoki pripadniki Hamasa. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je danes znova opozoril na katastrofalne humanitarne razmere v Gazi in pozval k ukrepanju, da bi potrebna pomoč… »

»Razmere so katastrofalne« / Nova operacija izraelske vojske v bolnišnici v Gazi

Mladina 18.03.2024
Izraelska vojska trdi, da gre za natančno usmerjeno operacijo, ki temelji na obveščevalnih podatkih, da bolnišnico uporabljajo visoki pripadniki Hamasa. Izraelska vojska je danes sprožila novo operacijo na območju bolnišnice Al Šifa, največje v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem