Povezane novice

V PLANICI DANES ZARES: Na sporedu bodo prva tekmovalna dejanja tega konca tedna

Regional 21.03.2024
Na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici bodo danes na sporedu prva tekmovalna dejanja tega konca tedna. Po dveh uradnih treningih skakalce ob 10. uri na letalnici bratov Gorišek čakajo kvalifikacije. Skakalke zadnje dejanje sezone… »

Nika Prevc veliki globus potrdila s tretjim mestom na finalu

Gorenjski glas 21.03.2024
Planica – Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je skupno zmago v svetovnem pokalu potrdila s tretjim mestom na finalni tekmi sezone v Planici. Devetnajstletna Slovenka je za zmagovalko, Avstrijko Evo Pinkelnig (244,9 točke), ki ji je v… »

Nika Prevc tretja na "zadnji etapi", skupno pa velika zmagovalka zime

RTV Slovenija 21.03.2024
Nika Prevc je bila tudi v deževni Planici odlična, na zadnji tekmi sezone skakalk je osvojila 3. mesto. Zmagala je Eva Pinkelnig z rekordom naprave 103,5 metra. Skupna zmagovalka sezone 2023/24 je Nika Prevc, kar je že peti slovenski veliki globus… »

Nika Prevc pokazala, iz kakšnega testa je

Zurnal24 21.03.2024
Najboljša skakalka na svetu Nika Prevc je za slovo od letošnje sezone osvojila tretje mesto na tekmi pred domačimi gledalci v Planici. Komaj 19-letna šampionka Nika Prevc (235,6 točke) se je od sezone, v kateri je postala šele četrta Slovenka… »

Nika Prevc: "Tega si nisem niti pod razno predstavljala!"

Zurnal24 21.03.2024
Nika Prevc je s še enim odličnim rezultatom zaključila neverjetno sezono. Sezono, kakršne si ni predstavljala niti v sanjah. Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc ga je le dočakala. Na domači tekmi v Planici je pred večtisočglavo množico s… »

Tretje mesto Nike za piko na i: Globus je težak, ker nosi ves trud sezone

Delo 21.03.2024
Ženska sezona smučarskih skokov se je v Planici končala z rekordom in zmago Eve Pinkelnig, globus je s 3. mestom potrdila Nika Prevc. Ženska sezona smučarski skokov je pri koncu, pod Poncami se je končala s še enim slovenskim presežkom. Nosilka… »

SANJSKA SEZONA NIKE PREVC: Veliki kristalni globus potrdila s tretjim mestom

Regional 21.03.2024
Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je skupno zmago v svetovnem pokalu potrdila s tretjim mestom na finalni tekmi sezone v Planici. Devetnajstletna Slovenka je za zmagovalko, Avstrijko Evo Pinkelnig (244,9 točke), ki ji je v finalu uspel… »

Peter Prevc: Hvaležen sem za vsak plakat in vsako vihrajočo zastavo

Delo 21.03.2024
Že danes 13.640 gledalcev, med njimi večina otrok. Veliko obiskovalcev pričakujejo vse do nedelje, toda rekorda iz leta 2016 ne bo mogoče doseči. Po številu gledalcev v Planici se bo težko še kdaj približati, kaj šele preseči, 112.000… »

Prevc o novosti, ki ga pošteno moti v Planici: "Zdaj moram prespati ..."

Zurnal24 21.03.2024
Na petkovo tekmo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici se je uvrstila sedmerica Slovencev. Pred 13.640 večinoma slovenskimi navijači je bil med njimi s poletom, dolgim 222,5 metra, najboljši Timi Zajc, ki je zasedel… »

Jelko Gros: Naši tekmovalci v Planici tečejo proti letalnici

RTV Slovenija 21.03.2024
Planiški praznik je letos še bolj nabit s čustvi kot druga leta, je ob začetku finala svetovnega pokala v smučarskih skokih dejal Jelko Gros. O prihodnosti smučarskih skokov in poletov pa Gros pravi, da spremembe prinašajo tudi večji napredek… »

Żyła v kvalifikacijah poletel 241 metrov, med Slovenci najboljši Zajc

Delo 21.03.2024
Rjoju Kobajaši je bil najboljši v kvalifikacijah za petkovo posamično tekmo finala. Po zadnji ženski tekmi bo veliki kristalni globus prejela Nika Prevc. Na petkovo tekmo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici se je… »

Kvalifikacije Kobajašiju, najboljši Slovenec Zajc na četrtem mestu

RTV Slovenija 21.03.2024
Rjoju Kobajaši (230 m) je za šest desetink dobil kvalifikacije za petkovo preizkušnjo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. Daljavo dneva (241 m) je postavil drugouvrščeni Piotr Žyla. Na tekmo se je uvrstilo sedem od devetih Slovencev… »

Kvalifikacije Japoncu, najboljši od Slovencev Timi Zajc

Zurnal24 21.03.2024
Japonec Rjoju Kobajaši zmagovalec četrtkovih kvalifikacij, najboljši Slovenec Timi Zajc na četrtem mestu. Četrtkove kvalifikacije v zahtevnih razmerah v Planici je dobil Japonec Rjoju Kobajaši s skokom, dolgim 230 metrov. Zavoljo lepih sodniških… »

Kvalifikacije v Planici: Najboljši Kobajaši, Zajc četrti

Dnevnik 21.03.2024
Japonec Rjoju Kobajaši (230 m, 214 točk) je bil najboljši v kvalifikacijah za petkovo posamično tekmo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici. Drugi je bil Poljak Piotr Žyla (241 m, 213,4), tretji Avstrijec Daniel Huber… »

Peter Niki prvi čestital za dva mejnika

RTV Slovenija 21.03.2024
Letošnja Planica je za družino Prevc nekaj posebnega. Nika bo po tekmi skakalk na srednji napravi dvignila veliki kristalni globus, Peter pa bo v nedeljo še zadnjič poletel v bogati karieri. Prevci iz Dolenje vasi v Selški dolini so športni fenomen… »

Srečno, Peter!

Delo 21.03.2024
Finale na letalnici bratov Gorišek bo zadnja priložnost, da vidite od blizu na tekmi najstarejšega od bratov Prevc, ki je ime Slovenije ponesel daleč v svet. Letošnji finale svetovnega pokala v Planici bo prav poseben. In to iz več razlogov: naša… »

Anže Lanišek o tem in onem pred finalom sezone v Planici: Tehnična izvedba katastrofa, uvrstitev vrhunska

Dnevnik 21.03.2024
V Planici se bo danes začel finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Pred planiškim praznikom ima velika pričakovanja tudi najboljši slovenski skakalec v zadnjih štirih sezonah Anže Lanišek, ki ga je v letošnji ustavila poškodba kolena. V… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem