Povezane novice

PO POTI DRUGIH EVROPSKIH DRŽAV: Slovenija ruskega diplomata razglasila za nezaželeno osebo

Regional 21.03.2024
Zunanje ministrstvo je danes obvestilo veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji, da je skladno z 9. členom dunajske konvencije o diplomatskih odnosih za nezaželeno osebo razglasilo ruskega diplomata, ki je opravljal aktivnosti, neskladne z njegovim… »

Zaradi obsežne ruske propagande izgnali diplomata

Dnevnik 21.03.2024
Slovensko zunanje ministrstvo se je danes odločilo za skrajen ukrep: enega izmed ruskih diplomatov je razglasilo za nezaželeno osebo. Izgon je povezan z velikim povečanjem ruskih propagandnih aktivnosti zoper nacionalne interese Slovenije. Pri tem naj… »

Ruski diplomat persona non grata. Več sto Rusov s študentskimi vizumi širilo propagando?

RTV Slovenija 21.03.2024
Z ministrstva za zunanje in evropske zadeve so sporočili, da so ruskega diplomata razglasili za nezaželeno osebo, saj naj bi "opravljal dejavnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom". Rusija je napovedala odgovor. Ministrstvo za zunanje in… »

Državni sekretar v Golobovem kabinetu: Ukrep izgona diplomata je bil nujen

Delo 21.03.2024
Ruskega diplomata so razglasili za »persono non grata«, menda je opravljal aktivnosti, neskladne z njegovim statusom. Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je danes obvestilo Veleposlaništvo Ruske federacije v Republiki Sloveniji, da je skladno z… »

Slovenija izgnala ruskega diplomata

Zurnal24 21.03.2024
Slovenijo mora zapustiti v tednu dni. epa Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je danes obvestilo Veleposlaništvo Ruske federacije v Republiki Sloveniji, da je skladno z 9. členom Dunajske konvencije o diplomatskih odnosih za nezaželeno osebo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem