Povezane novice

V Evropski komisiji Janšo postavili na laž

Zurnal24 02.04.2024
"Na tovrstnih srečanjih se nikoli ne obravnavajo posamezni primeri," pravijo. Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova se med lanskim obiskom v Sloveniji s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom ni pogovarjala o noveli zakona o… »

SDS: Komisarka Jourova vplivala na odločitev ustavnega sodišča. Ustavno sodišče: To ne drži.

RTV Slovenija 02.04.2024
SDS trdi, da je ustavno sodišče odpravilo zadržanje novele zakona o RTV SLO zaradi vpliva komisarke Vere Jourove, ki se je srečala s predsednikom sodišča Matejem Accettom. Evropska komisija sporoča, da RTV SLO ni bil tema pogovora. Predsednik SDS-a… »

Evropska komisija in ustavno sodišče zanikata navedbe Janše in Zvera

Delo 02.04.2024
Prvak SDS in evropski poslanec obtožila evropsko komisarko vmešavanja v notranje in ustavnopravne zadeve. Ustavno sodišče in evropska komisija navedbe zanikata. Predsednik SDS Janez Janša in evropski poslanec Milan Zver sta na podlagi zabeležk ob… »

Za propadanje RTVS je kriva Jourova, menijo v SDS

Dnevnik 02.04.2024
Podpredsednica evropske komisije Vera Jourova je Slovenijo obiskala marca lani. Na dvodnevnem obisku se je sestala s predstavniki številnih organov, med drugim tudi s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom. V stranki SDS so prepričani, da je… »

Evropska poslanka se je odzvala na Janševe trditve: "Absurdno in ponižujoče!"

Zurnal24 02.04.2024
Irena Joveva meni, da je evropska komisarka SDS trn v peti. Janez Janša trdi, da je Evropska komisarka Vera Jourova delovala v nasprotju s pravnim redom EU, ki določa, katere zadeve so v pristojnosti posameznih držav in ne EU. Pred letom dni je namreč… »

ZVER IN JANŠA OSTRO PO KOMISARKI: Jourovi očitata "nevestno opravljanje funkcije in zlorabo položaja" (VIDEO)

Regional 02.04.2024
Iz dokumentov, ki jih je evropski poslanec Milan Zver po enem letu uspel pridobiti o lanskem obisku podpredsednice Evropske komisije Vere Jourove v Sloveniji, izhaja, da je sum o vmešavanju komisarke v notranje in ustavnopravne zadeve Slovenije, potrjen… »

Prvič v zgodovini Slovenije: SDS zahteva odstop evropske komisarke!

Zurnal24 02.04.2024
Janez Janša trdi, da je Evropska komisarka delovala v nasprotju s pravnim redom EU, ki določa, katere zadeve so v pristojnosti držav in ne EU. Razlog za to vidi v zakritem delu opomnika komisarke ob obisku na ustavnem sodišču. "Gre za izjemno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem