Povezane novice

Pol leta uničevanja Gaze: Tisoče mrtvih otrok, stradanje, ruševine, ubiti novinarji

RTV Slovenija 07.04.2024
Mineva natanko pol leta, odkar je Izrael sprožil uničujoče napade na okupirano Gazo po vdoru palestinskih gibanj na jug Izraela. Bilanca zadnjih šestih mesecev je na vseh področjih strah vzbujajoča. V odziv na vdor Hamasa in drugih palestinskih… »

Izraelska vojska se umika iz mesta Han Junis in juga Gaze

Delo 07.04.2024
Izraelski obrambni minister Yoav Galant je izjavil, da so se izraelske enote umaknile, da bi se pripravile na prihodnje misije, vključno z misijo v Rafi. Danes mineva pol leta od vdora Hamasa v Izrael, ki je sprožil silovito izraelsko ofenzivo na Gazo… »

Nejasen umik Izraela ob polletnici vojne

Dnevnik 07.04.2024
Izrael je na območju Gaze obdržal le eno brigado. Po prvih ocenah sodeč umik kopenskih enot ne pomeni spremembe strategije. Izrael ga je sicer obelodanil natanko pol leta po začetku vojne, ki se je začela z napadom Hamasa v Izraelu. Odtlej je bil v… »

PROTEST V LJUBLJANI: Trg republike je bil prekrit z oblačili (FOTO, VIDEO)

Regional 07.04.2024
V središču Ljubljane se je popoldne zbralo več sto propalestinskih protestnikov, ki so opozorili, da Izrael izvaja genocid nad Palestinci. Protest, ki ga je po šestih mesecih vojne v Gazi organiziralo več gibanj in nevladnih organizacij, je potekal… »

Galant: Del sil se je iz Gaze umaknil zaradi priprav na nove operacije, tudi v Rafi

RTV Slovenija 07.04.2024
Izraelska vojska je sporočila, da se umika iz mesta Han Junis in celotnega območja na jugu Gaze. Po besedah obrambnega ministra Joava Galanta je namen umika priprava na nove operacije, tudi na mesto Rafa. "98. divizija izraelskih obrambnih sil, ki je… »

V Ljubljani potekal shod v podporo Palestincem

Delo 07.04.2024
Miren protest je organiziralo več gibanj in nevladnih organizacij, protestniki so z oblačili v spomin na umrle prekrili večino Trga republike. V središču Ljubljane se je popoldne zbralo več sto propalestinskih protestnikov, ki so opozorili, da… »

Gibanje za pravice Palestincev: Slovenija podpisuje sporazume, ne naredi pa ničesar

RTV Slovenija 07.04.2024
Na ljubljanskem Trgu republike je potekal vseslovenski shod za svobodno Palestino, ki ga je organiziralo Gibanje za pravice Palestincev. Mineva namreč pol leta od vdora Hamasa v Izrael, ki je bil vzrok za silovito izraelsko ofenzivo na Gazo. Na shodu v… »

Ob tem, ko mineva pol leta vojne v Gazi, v Ljubljani shod v podporo Palestincem

Dnevnik 07.04.2024
Danes mineva pol leta od vdora Hamasa v Izrael, ki je sprožil silovito izraelsko ofenzivo na Gazo. Vojna je zahtevala več deset tisoč življenj, povzročila humanitarno katastrofo in zaostrila razmere v regiji, a ji še ni videti konca. Ob… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem