Povezane novice

Guterres v VS-ju: Bližnji vzhod je na robu. Čas je za ublažitev in deeskalacijo.

RTV Slovenija 13.04.2024
Generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres je na zasedanju Varnostnega sveta pozval k maksimalni zadržanosti in opomnil članice, da so povračilna dejanja, ki vključujejo uporabo sile, po mednarodnem pravu prepovedana. "Bližnji vzhod je na robu. Ljudje… »

Iran izstrelil prek 200 dronov in raket, v Izraelu zatulile sirene

Delo 13.04.2024
Iran je proti Izraelu poslal oborožena brezpilotna letala. Poročajo o resni poškodbi najpomembnejše letalske baze v regiji Negev na jugu Izraela. Iran je v soboto ponoči sprožil operacijo Prava obljuba, v kateri je kot odgovor na izraelsko uničenje… »

Iran začel napad, proti Izraelu poletelo več kot 100 dronov in raket

Necenzurirano 13.04.2024
Iran je sprožil napad z droni in raketami nad Izrael, je sporočila izraelska vojska. Iranske oblasti so dlje časa opozarjale, da se bodo na izraelski napad na konzulat v Damasku v Siriji 1. aprila odzvale s povračilnimi ukrepi. Obljubljali so… »

Bližnji vzhod na robu vojne: Iran neposredno napada Izrael

Zurnal24 13.04.2024
Kar so nakazovali številni dogodki v zadnjih 48 urah, se je udejanilo - Iran je sprožil neposredni napad na Izrael. Iran je v soboto zvečer po poročanju BBC izstrelil brezpilotne letalnike proti Izraelu. Izraelska vojska je sporočila, da bi lahko val… »

Iranska revolucionarna garda zasegla izraelsko ladjo. Biden se predčasno vrača v Belo hišo.

RTV Slovenija 13.04.2024
Ameriški predsednik Joe Biden pričakuje, da bo Iran "verjetneje prej kot pa slej" napadel Izrael, pri tem pa ga svari, naj tega ne stori, saj bodo ZDA stale Izraelu ob strani. Biden je v pogovoru z novinarji dejal, da obveščevalni podatki kažejo, da… »

Biden Iran pozval, naj nemudoma izpusti zaseženo plovilo, povezano z Izraelom

Dnevnik 13.04.2024
Iranska revolucionarna garda je danes v Perzijskem zalivu zasegla plovilo, povezano z Izraelom, poročajo iranski državni mediji. Izrael je v odzivu pozval EU, naj razglasi iransko gardo za teroristično organizacijo. IRAN SEIZES ISRAELI CARGO SHIP… »

RAZMERE SE ZAOSTRUJEJO: Iran pred obalo Združenih arabskih emiratov zasegel ladjo

Regional 13.04.2024
Iranska revolucionarna garda je danes v Perzijskem zalivu zasegla plovilo, povezano z Izraelom, ta je pozval Evropsko unijo, naj razglasi iransko gardo za teroristično organizacijo. Ameriški predsednik Joe Biden je že v petek izrazil prepričanje, da… »

Izrael: Razglasite iransko gardo za teroristično organizacijo

Delo 13.04.2024
Pred obalo Združenih arabskih emiratov Iranci zasegli ladjo, povezano z Izraelom. Biden prepričan, da bo Iran »prej ko slej« napadel Izrael. Pred obalo Združenih arabskih emiratov so »regionalne oblasti« zasegle ladjo, je danes sporočila agencija… »

Iranska vojska zavzela tovorno ladjo

Necenzurirano 13.04.2024
Iranska vojska je na območju Hormuške ožine zajela tovorno ladjo, povezano z Izraelom. Razmere so vse bolj napete. Razmere na Bližnjem vzhodu ostajajo izjemno napete, pri čemer so trenutno vse oči uprte v Iran. Pričakovati je namreč njihov… »

Biden pričakuje, da bo Iran »prej ko slej« napadel Izrael

Delo 13.04.2024
Izrael je 1. aprila uničil iranski konzulat v Damasku in Teheran od takrat grozi z maščevanjem. Ameriški predsednik Joe Biden je v petek izrazil prepričanje, da bo Iran zaradi naraščajočih napetosti na Bližnjem vzhodu »prej ko slej« izvedel… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem