Povezane novice

Izrael: Konfrontacije še ni konec, račune z Iranom bomo poravnali, ko bo čas pravšnji

Dnevnik pred 24 dnevi
Iran je kot povračilo za napad na konzulat v Damasku v noči na nedeljo na Izrael izstrelil več kot tristo dronov in balističnih raket. Večino jih je izraelska zračna obramba prestregla. Iz sveta se vrstijo pozivi za deeskalacijo razmer. Iran ne… »

Iran napad izvedel v okviru "pravice do samoobrambe", izraelski vojni kabinet glede odziva razdeljen

RTV Slovenija pred 23 dnevi
Iran je v soboto sprožil prvi neposredni napad na ozemlje Izraela. Poveljnik iranske revolucionarne garde je sporočil, da se bodo odzvali na morebitni izraelski napad, izraelski vojni kabinet pa je po večurnem zasedanju razdeljen glede odziva. Iranska… »

Kaj je želel Iran z napadom doseči? To meni strokovnjak

Zurnal24 pred 23 dnevi
Po njegovem prepričanju se je ob tokratnih napadih ponovno izrazila tudi močna geopolitična vez med Iranom in libanonskim gibanjem Hezbolah, ki je Izrael napadel medtem, ko so bili v zraku iranski droni. Nočni napad Irana na Izrael je simbolični… »

Iran »dosegel vse svoje cilje«, posvaril pred povračilnimi ukrepi

Delo pred 23 dnevi
Ponoči je Iran proti Izraelu izstrelil več kot 300 dronov in raket. Italija je zato za danes sklicala sestanek G7, Malta pa izredno zasedanje VS ZN. Iran je v soboto z več kot 300 droni in raketami prvič neposredno napadel Izrael, vendar so jih 99… »

Iran in Izrael slavita zmago, naslednji korak nepredvidljiv

Zurnal24 pred 23 dnevi
V Iranu pravijo, da ne bodo več napadali in svarijo pred povračilnimi ukrepi Izraela ter njegovih zaveznikov. Tudi v Izraelu slavijo zmago, glede maščevanja pa molčijo. Iranska vojska je danes sporočila, da je z napadom z droni in raketami na Izrael… »

Primož Šterbenc: Iranskemu vodstvu nikakor ne ustreza eskalacija razmer ali celo vojna

RTV Slovenija pred 23 dnevi
"Iran je še edina država na Bližnjem vzhodu, ki je dovolj močna, da predstavlja oviro popolni izraelski hegemoniji na Bližnjem vzhodu. Torej ni naključje, da Izrael v zadnjih 20 letih nenehno napihuje, kako ga želi Iran uničiti," pravi Primož… »

Iran napadal, Izrael klatil v še nikoli videnem scenariju konflikta

Zurnal24 pred 23 dnevi
Izrael je po lastnih zagotovilih in s pomočjo ZDA sestrelil "99 odstotkov" dronov in raket, ki jih je Iran pozno sinoči v sploh prvem takšnem napadu ob pomoči svojih zaveznikov poslal nad svojega sovražnika. Potem ko je Iran pozno sinoči poslal v… »

IZREDNO ZASEDANJE VARNOSTNEGA SVETA ZN: Vrstijo se obsodbe in zaskrbljenost ob iranskem napadu Izraela

Regional pred 23 dnevi
Iran je pozno zvečer sprožil obsežen napad in nad Izrael poslal več kot 300 dronov in raket. Izraelska vojska trdi, da je sestrelila 99 odstotkov iranskih izstrelkov. Po napadih bo na zahtevo Izraela predvidoma še danes sklicana nujna seja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem