Povezane novice

DZ sprejel predloge za razpis treh posvetovalnih referendumov

Dnevnik 17.04.2024
DZ je nocoj sprejel predloge za razpis treh posvetovalnih referendumov. Volivci se bodo na referendumih izrekali o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, uvedbi preferenčnega glasu na volitvah v DZ ter o pridelavi, predelavi… »

Poslanci podprli predloge za razpis treh posvetovalnih referendumov. Njihov datum še ni znan.

RTV Slovenija 17.04.2024
DZ je na izredni seji sprejel predloge za razpis treh posvetovalnih referendumov – o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, preferenčnem glasu na državnozborskih volitvah in uporabi konoplje. SDS in NSi sta sejo obstruirala. DZ je potrdil… »

Izredna seja v znamenju proceduralnih zapletov in prekinitev

Dnevnik 17.04.2024
DZ je na izredni seji odločal o predlogu novele zakona o zdravniški službi pa tudi o treh predlogih za posvetovalne referendume. Seja se je sicer začela z zapleti in večkratnimi prekinitvami. Državni zbor je današnjo izredno sejo začel s… »

Težave z načrtom Gibanja Svoboda

Delo 17.04.2024
Državni zbor podprl tri predloge za posvetovalne referendume. Datum še ni znan. Državni zbor je po številnih proceduralnih zapletih, protestu opozicije in iskanju poslancev, da so zagotovili sklepčnost, le sprejel tri predloge posvetovalnih… »

Burno v parlamentu: Koalicija ob uporu opozicije iskala krvavo potrebne glasove

Necenzurirano 17.04.2024
Današnjo izredno sejo državnega zbora so morali zaradi burnega dogajanja in posledične nesklepčnosti začasno prekiniti. Ob 14. uri so vendarle uspeli potrditi dnevni red seje. Izredno sejo, na kateri bi morali poslanci danes odločati o predlogih za… »

PROCEDURALNI ZAPLETI V DZ - UPORABA KONOPLJE IN EVTANAZIJA: Za SDS je "umrla pravna država"

Regional 17.04.2024
V SDS so kritični do ravnanj koalicije in predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, ki opoziciji omejujeta vzvode, ki jih ima na voljo, sta danes ocenila prvak SDS Janez Janša in vodja poslancev SDS Jelka Godec. Slednja je ocenila, da je v DZ umrla… »

NSi protestira zaradi načina vodenja sej odbora DZ za zdravstvo

Dnevnik 17.04.2024
Poslanska skupina NSi izraža globoko nestrinjanje in protest v zvezi z načinom vodenja sej odbora DZ za zdravstvo. Poslancem Svobode očita zlorabo postopka v zvezi s predlogom za razpis posvetovalnega referenduma o pridelavi, predelavi, prometu in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem