Povezane novice

DDr. Klemen Jaklič na očitke o popoldanskem delu: zakon dopušča dejavnosti, ki sem jih opravljal

Dnevnik pred 27 dnevi
Ustavni sodnik Klemen Jaklič trdi, da mu zakon o ustavnem sodišču dopušča dejavnosti, ki jih je opravljal kot samostojni podjetnik, čeprav je ustavnim sodnikom prepovedana pridobitna dejavnost. Za Planet TV je povedal, da je kot samostojni podjetnik… »

Jaklič prepričan, da njegov sp ni bil sporen, medtem ga je že zaprl

Delo pred 27 dnevi
Zatrdil je, da se je kot sp ukvarjal zgolj s predavanji in nekaj malega raziskovalnega dela ter da je bil registriran le za visokošolskega sodelavca. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič od ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča… »

S.P. ZA RAZISKOVALNO DELO: Klakočar Zupančič ostro nad Jakliča, ta meni, da je deloval skladno z zakonom

Regional pred 27 dnevi
Ustavni sodnik Klemen Jaklič naj bi bil v času opravljanja funkcije kar pet let tudi popoldanski samostojni podjetnik. Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič bo zadevo predala Komisiji za preprečevanje korupcije. Medtem se je odzval tudi Jaklič… »

Sporna pridobitna dejavnost ustavnega sodnika Jakliča? Jaklič zavrača vse očitke.

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Ustavni sodnik Klemen Jaklič je imel med opravljanjem funkcije kar šest let tudi popoldanski espe, čeprav je ustavnim sodnikom prepovedana pridobitna dejavnost. Jaklič je že zavrnil vse očitke, saj da je bilo vse v skladu z zakonom. Klemen Jaklič… »

Klakočar Zupančič ustavnega sodnika pozvala k odstopu: "Gre za hudo nezdružljivost"

Zurnal24 pred 27 dnevi
Klemen Jaklič je bil več let registriran kot samostojni podjetnik. Ustavni sodnik Klemen Jaklič je imel ob opravljanju te funkcije več let status samostojnega podjetnika, poroča Mladina. Zakon o ustavnem sodišču določa določa nezdružljivost… »

Poziv k odstopu ustavnega sodnika

Mladina pred 27 dnevi
Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je pozvala ustavnega sodnika Klemna Jakliča k odstopu. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je pozvala ustavnega sodnika dr. Klemna Jakliča k odstopu, ker je imel do nedavno, v… »

Ustavni sodnik, s.p.

Mladina pred 28 dnevi
Ustavnim sodnikom je strogo prepovedana pridobitna dejavnost. Sodnik Klemen Jaklič pa je bil kar pet let popoldanski samostojni podjetnik. Ustavni sodnik dr. Klemen Jaklič je na ljubljanski pravni fakulteti diplomiral leta 1999 in se kmalu za tem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem