Povezane novice

Odbor potrdil predloga resolucije o jedrski energiji in za posvetovalni referendum o JEK-u 2

RTV Slovenija 07.05.2024
Odbor za infrastrukturo je potrdil predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije. Proti je bila Levica, ki je neuspešno predlagala, da bi vanj vnesli namero o izvedbi tudi drugega referenduma o JEK-u 2, ko bi bili znani glavni… »

Trošili bi veliko, imeli bi čist zrak, vetrnic ali nuklearke pa nikakor ne

Delo 07.05.2024
Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor je še drugič podprl predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji. Sprejem resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije ni končna odločitev za gradnjo druge… »

Okoljevarstveniki / »To je pot v novo energetsko zablodo!«

Mladina 07.05.2024
Poziv poslancem in poslankam, naj danes zavrnejo predlog resolucije o rabi jedrske energije in predlog za razpis posvetovalnega referenduma o JEK 2. Odbor državnega zbora za infrastrukturo, okolje in prostor bo danes popoldan obravnaval predlog… »

»Vprašanje je zastavljeno precej navijaško in manipulativno«

Mladina 07.05.2024
Mladi za podnebno pravičnost opozarjajo, da je trenutni predlog referendumskega vprašanja nesprejemljiv, saj da daje državi zeleno luč za graditev nove jedrske elektrarne brez pogojevanj. V gibanju Mladi za podnebno pravičnost so pred sejo… »

"Referendumsko vprašanje je navijaško, volivcem sugerira, naj glasujejo za"

Zurnal24 07.05.2024
Kritična je tudi Zakonodajno-pravna služba v Državnem zboru. 9. junija nas čaka trojni referendum. Odločali bomo o o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu ter o rabi konoplje. Nato pa bomo predvidoma… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem