Povezane novice

Ministrstvo bi kratkotrajno oddajanje omejilo na 30 dni, končno odločitev pa bi prepustilo občinam

RTV Slovenija 13.05.2024
Ministrstvo za gospodarstvo želi po besedah ministra Hana z zakonom o gostinstvu zmanjšati birokracijo in zagotoviti večjo dobrobit za lokalno skupnost. Kratkotrajno oddajanje stanovanj je z osnutkom omejeno na 30 dni letno, a lahko občine to omilijo… »

Konec velikih zaslužkov, zadeva je šla prek vseh meja

Zurnal24 13.05.2024
Dolgo pričakovani zakon o gostinstvu, ki med drugim na novo ureja tudi kratkotrajno oddajanje v turistični najem oziroma sobodajalstvo, gre jutri končno v javno obravnavo. Sobodajalci ga ne bodo veseli, saj izjemno zaostruje pogoje oddajanja. Odzval se… »

Kratkotrajno oddajanje stanovanj največ 30 dni na leto

Dnevnik 13.05.2024
Ministrstvo za gospodarstvo je predstavilo predlog zakona o gostinstvu, ki ureja tudi kratkotrajno oddajanje stanovanj v najem. Med drugim zakon prinaša omejitve kratkotrajnega oddajanja stanovanj na največ 30 dni na leto. Ena od novosti novega zakona… »

ODDAJATE STANOVANJE TURISTOM? Vlada predlaga omejitev na največ 30 dni na leto

Regional 13.05.2024
Ministrstvo za gospodarstvo v javno obravnavo pošilja predlog zakona o gostinstvu, ki občutno omejuje kratkotrajno oddajanje stanovanj v najem. Lastniki bodo svoje nepremičnine na platformah, kot sta Booking in Airbnb, kratkoročno oddajali največ 30… »

Omejitev oddajanja prek airbnb na 30 dni, razen če dovoli občina

Delo 13.05.2024
Ministrstvo za gospodarstvo pošilja predlog zakona v javno razpravo. Upajo, da ga bo vlada potrdila takoj po počitnicah. Kaj prinaša? Po sprejetju pravil o transparentnosti oddajanja nepremičnin prek platform airbnb, booking in vrbo na evropski ravni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem