Povezane novice

Sancin: Odločitev kaže, da na ESČP-ju dramatično primanjkuje strokovnjakov za mednarodno pravo

RTV Slovenija 16.05.2024
"Če ne velja razsodba, ki jo je sprejelo arbitražno sodišče, zakaj bi potem zavezovale sodbe tega sodišča (ESČP-ja, op. n.), me razumete?" je kontradiktornost razsodbe ESČP-ja, ki je dal prav Hrvaški, izpostavila pravna strokovnjakinja Vasilka… »

GRDA ZAUŠNICA NAŠIM RIBIČEM: ESČP odločilo, da so tožbe proti Hrvaški nedopustne

Regional 16.05.2024
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes v primeru pritožb slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu soglasno sprejelo odločitev, da pritožbe na sodišče v Strasbourgu niso dopustne… »

Po polomiji na sodišču poziv Hrvaški za uresničitev arbitraže

Dnevnik 16.05.2024
Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da zavrže tožbo slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izstavljenih kazni za ribolov v domnevno hrvaškem delu Piranskega zaliva. Slovenska politika je nad odločitvijo sodišča ogorčena in bo… »

ESČP v celoti sledil hrvaški argumentaciji. Ministrstvo: To ne vpliva na arbitražo.

RTV Slovenija 16.05.2024
Medtem ko ribiči menijo, da je bila odločitev ESČP-ja pričakovana, saj "do zdaj še ni bilo tožbe proti Hrvaški, s katero bi uspeli", je za njihovo zastopnico negativno presenečenje in veliko razočaranje. Obžaluje jo tudi kmetijska ministrica… »

Ribiči: Če se ne bosta zmenili državi, se nihče ne bo

Delo 16.05.2024
Ribič Jan Virant, čigar tožbo je Evropsko sodišče prav tako zavrnilo, je prejel že za 480.000 evrov kazni. »To je bila zadnja instanca, na katero smo se obrnili, da bi bile priznane naše zahteve. Nastopil sem v svojem imenu, in ne kot Republika… »

Po zavrženi tožbi slovenskih ribičev na ESČP: »Še nikoli ni bilo odločeno v naš prid.« Kazni že za več kot tri…

Dnevnik 16.05.2024
Slovenski ribiči zaradi zavrženih tožb na Evropskem sodišča za človekove pravice v Strasbourgu niso razočarani, saj glede na izkušnje niso pričakovali, da bo odločitev njim v prid. »Prav v nobenem sporu, ki smo ga v Sloveniji do sedaj sprožili… »

NAŠI RIBIČI NAD ODLOČITVIJO ESČP NISO PRESENEČENI: "Do zdaj še ni bilo tožbe proti Hrvaški, s katero bi uspeli"

Regional 16.05.2024
Za slovenske ribiče je bila današnja odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), ki je v primeru pritožb ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu sprejelo odločitev, da pritožbe na sodišče v… »

ESČP: Tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški neutemeljene. Vlada nad sodbo neprijetno presenečena.

RTV Slovenija 16.05.2024
Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da so tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu nedopustne. Ribiči pravijo, da so odločitev pričakovali, ministra Arčon in Čalušić… »

Piranski zaliv / Evropsko sodišče zavrnilo slovenske ribiče v pritožbi proti Hrvaški

Mladina 16.05.2024
Kazni za ribolov. Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes v primeru pritožb slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu soglasno sprejelo odločitev, da pritožbe na sodišče v Strasbourgu… »

Klofuta za slovenske ribiče, Hrvatom se smeji

Zurnal24 16.05.2024
Vloženih je bilo več kot 130 pritožb, vse bodo zavržene. Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes v primeru pritožb slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu sprejelo odločitev, da… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem