Povezane novice

Priznanje Palestine: besedni spopad med Milanom Brglezom in Vojkom Volkom zaradi intervjuja v Objektivu

Dnevnik 22.05.2024
Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk očita evropskemu poslancu, da zavaja, Milan Brglez mu vrača, da so njegove trditve netočne. Milan Brglez, evropski poslanec in strokovnjak za mednarodno pravo, je v intervjuju za Dnevnikov… »

PO NORVEŠKI ŠE IRSKA IN ŠPANIJA: Izrael zaradi napovedanega priznanja Palestine že poklical na pogovor veleposlanike

Regional 22.05.2024
Irska bo priznala Palestino skupaj s Španijo in Norveško, je danes sporočil irski premier Simon Harris. Kmalu za Irsko je priznanje Palestine 28. maja naznanil še španski premier Pedro Sanchez, že pred tem pa norveški premier Jonas Gahr Store. "Gre… »

Čakanja je bilo dovolj, tri države priznavajo Palestino

Dnevnik 22.05.2024
V Dublinu, Madridu in Oslu so usklajeno sporočili, da bodo tri države prihodnji torek hkrati priznale Palestino v okviru meja iz leta 1967. Slovenija se je z njimi usklajevala, vendar ima svoj urnik. Odgovor iz Izraela na odločitev Španije, Norveške… »

Tanja Fajon / »Priznanje Palestine je oblika pritiska na Izrael«

Mladina 22.05.2024
"Danes še vedno lahko govorim, da se nas pogovarja šest, sedem držav, zagotovo pa ponekod na stališča vlad vplivajo tudi bližajoče se evropske volitive," je poudarila slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon. Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes… »

Netanjahu / »Priznanje Palestine je nagrajevanje terorizma«

Mladina 22.05.2024
V izjavi je večkrat omenil napad gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra lani in dejal, da bi priznanje Palestine pomenilo vzpostavitev teroristične države. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je današnje napovedi Norveške, Irske in Španije, da bodo 28… »

Norveška, Irska in Španija bodo 28. maja priznale Palestino. Netanjahu: To je nagrada za terorizem.

RTV Slovenija 22.05.2024
Norveška, Irska in Španija so napovedale, da bodo 28. maja priznale Palestino, zaradi česar je Izrael nemudoma odgovoril z napovedjo odpoklica svojih veleposlanikov, pri čemer je izraelski zunanji minister dejal, da je to nagrada za terorizem. Prvi je… »

Zaradi priznanja Palestine zaškripalo v koaliciji

Zurnal24 22.05.2024
Španija, Irska in Norveška, članice EU, bodo usklajeno priznale Palestino kot državo prihodnji teden, 28. maja, so sporočili z vlad omenjenih držav. Izrael je medtem že zagrozil s hudimi posledicami. Oči so zdaj uprte v Slovenijo, Malto in… »

Golob pozdravil napoved treh držav o priznanju Palestine: Več držav bo z nami, močnejši bo naš vzvod

RTV Slovenija 22.05.2024
Premier Robert Golob je pozdravil napoved kolegov iz Španije, Irske in Norveške, da bodo te države 28. maja priznale Palestino, in spomnil, da je tudi Slovenija pred kratkim začela postopek priznanja. "Pozdravljam današnjo napoved voditeljev… »

Golob / »Pozdravljam napoved Španije, Irske in Norveške o priznanju Palestine«

Mladina 22.05.2024
Slovenski premier je pozdravil napovedi evropskih kolegov. Premier Robert Golob je danes pozdravil napoved kolegov iz Španije, Irske in Norveške, da bodo te države 28. maja priznale Palestino. Spomnil je, da je Slovenija nedavno začela proces… »

Izrael poklical na pogovor veleposlanike držav, ki bodo priznale Palestino

Mladina 22.05.2024
Zaradi napovedanega priznanja Palestine je Izrael svoja veleposlanika na Norveškem in Irskem poklical v domovino na pogovore. Podobno namerava narediti tudi s svojim veleposlanikom v Madridu. Izrael je zaradi napovedanega priznanja Palestine svoje… »

Irska bo priznala Palestino skupaj s Španijo in Norveško

Mladina 22.05.2024
Izraelsko zunanje ministrstvo je posvarilo, da bo priznanje Palestine le še okrepilo ekstremizem in nestabilnost. Irska bo priznala Palestino skupaj s Španijo in Norveško, je danes sporočil irski premier Simon Harris. Kmalu za Irsko je priznanje… »

Norveška, Irska in Španija napovedale priznanje Palestine

Necenzurirano 22.05.2024
Norveška, Irska in Španija so napovedale, da bodo 28. maja skupaj priznale Palestino kot neodvisno državo, zaradi česar je Izrael nemudoma odgovoril z napovedjo odpoklica svojih veleposlanikov. Prvi je odločitev o priznanju sporočil norveški… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem