Povezane novice

"Zakon bi se lahko imenoval zakon o neuresničitvi odločbe ustavnega sodišča"

RTV Slovenija pred 30 dnevi
Sodniki zavračajo vladni predlog povišanja plač nekaterih sodnikov za tri plačne razrede. Predstavnica ministrstva pa pravi, da je to korak k uresničitvi odločbe ustavnega sodišča, ki mu bodo sledili še dodatni. Vlada je potrdila zakon o… »

Sodniške plače: Ustavno sodišče bo prehitelo državni zbor

Dnevnik pred 30 dnevi
Vlada je potrdila predlog zakona, ki bi z letom 2025 rahlo dvignil sodniške in tožilske plače. Ustavno sodišče pa bo predvidoma že v kratkem presodilo o zahtevi sodnega sveta, da naj ustavno sodišče samo določi, kako naj se izvrši neizpolnjena… »

Z 12-odstotnim dvigom bi manjšali 40-odstotno vrzel

Delo pred 31 dnevi
Vlada je potrdila zakon, s katerim naj bi začela izpolnjevati ustavno odločbo. Sodniki kritični do višine dviga in datuma začetka veljave. V nadaljevanju preberite: Vlada je določila besedilo zakona, ki naj bi bil, po besedah podpredsednika Mateja… »

Vlada sodnikom prve stopnje daje dodatne tri plačne razrede

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Vlada je sprejela predlog zakona, s katerim bo uredila sodniške in tožilske plače, in sicer sodniki prve stopnje bodo s 1. januarjem dobili dodatne tri plačne razrede. Sodni svet je sicer ocenil, da to ne pomeni izpolnitve odločbe ustavnega… »

Vlada je sodnikom vrgla nekaj drobtinic, kako se bodo odzvali?

Zurnal24 pred 31 dnevi
Minimalno zvišanje plač za sodnike, zakon pa gre v Državni zbor po rednem postopku. Vlada je na današnji seji obravnavala predlog zakona, s katerim naj bi po odločbi ustavnega sodišča zvišali sodniške in tožilske plače. Čeprav je ministrica za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem