Povezane novice

Bela hiša: Egiptovski predsednik bo dovolil dostavo pomoči v Gazo preko prehoda Kerem Šalom

Dnevnik 24.05.2024
Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je danes v pogovoru z ameriškim kolegom Joejem Bidenom privolil, da se pomoč ZN v Gazo preusmeri skozi prehod Kerem Šalom, je sporočila Bela hiša. »Predsednik Biden je pozdravil zavezo predsednika al Sisija… »

Meddržavno sodišče zahteva ustavitev operacij v Rafi

Dnevnik 24.05.2024
Samo nekaj dni za tem, ko je tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča zahteval aretacijo treh voditeljev Hamasa in izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, je Meddržavno sodišče ukazalo ustavitev izraelskih vojaških operacij v Rafi. Meddržavno… »

Borrell: EU bo morala izbrati med podporo mednarodnim institucijam ali Izraelu

Dnevnik 24.05.2024
Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je danes v odzivu na odločitev Meddržavnega sodišča (ICJ), da mora Izrael nemudoma ustaviti vojaško ofenzivo v Rafi, ocenil, da bo morala unija izbrati med podporo mednarodnim institucijam in… »

ICJ: Izrael naj ustavi napad na Rafo. Borrell: EU bo moral izbrati - mednarodno pravo ali Izrael.

RTV Slovenija 24.05.2024
Meddržavno sodišče (ICJ) je sprejelo odločitev, da mora Izrael nemudoma ustaviti vojaško ofenzivo v Rafi. Visoki predstavnik EU-ja Josep Borrell je ob tem Unijo opozoril, da se bo morala odločiti, ali je bolj predana mednarodnemu pravu ali Izraelu… »

SODIŠČE V HAAGU: Izrael mora nemudoma zaustaviti vojaško ofenzivo v Rafi

Regional 24.05.2024
Meddržavno sodišče (ICJ) je danes sprejelo odločitev, da mora Izrael nemudoma zaustaviti vojaško ofenzivo v Rafi na jugu Gaze. Ob tem je znova potrdilo svoji odločitvi iz marca in januarja letos, ko je odredilo Izraelu, da mora storiti vse, da… »

SODBA PROTI IZRAELU BI POVEČALA MEDNARODNI PRITISK: ICJ bo odločal o zahtevi glede prekinitve ofenzive

Regional 24.05.2024
Meddržavno sodišče (ICJ) v Haagu bo danes razsodilo v zvezi z zahtevo Južne Afrike, naj Izraelu naloži nujne ukrepe za ustavitev ofenzive v Rafi na jugu območja Gaze, kjer je izraelska vojska kljub nasprotovanju mednarodne skupnosti v začetku maja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem