Povezane novice

Kdor oddaja stanovanje, v katerem ne živi, naj plača več

Dnevnik pred 29 dnevi
Inštitut Danes je nov dan je skupaj z iniciativo Stanovanjski blok začel kampanjo “Airbnb, pejt domov!”. V kampanji si bodo prizadevali, da bo novi zakon o gostinstvu učinkovito omejil kratkoročno oddajanje v naložbenih nepremičninah, ki je po… »

Airbnb in stanovanjska kriza / Stanovanja za ljudi, ne za denar

Mladina pred 30 dnevi
Kampanja za strožjo regulacijo kratkoročnega oddajanja stanovanj. Inštitut Danes je nov dan je zagnal kampanjo, s katero želi v času javne razprave o osnutku novega zakona o gostinstvu opozoriti na škodljive posledice kratkoročnega nereguliranega… »

Kratkoročni najem bi omejili na prebivališče

Delo pred 30 dnevi
Eni predvidenemu omejevanju kratkoročnega oddajanja ostro nasprotujejo, drugi bi ga še zaostrili. Omejevanje kratkoročnega oddajanja v predlogu novega zakona o turizmu, ki zadeva predvsem oddajanje prek spletnih platform, še vedno dviga prah. Potem ko… »

Trenutno je za kratkoročno oddajanje na voljo 1411 stanovanj, za dolgoročno pa 538

RTV Slovenija pred 30 dnevi
Kampanja inštituta Danes je nov dan opozarja na vedno večjo stanovanjsko krizo v Sloveniji. Pravijo, da je kratkoročni najem le eden izmed razlogov. Izračunali so, da posameznik tako lahko letno zasluži tudi do 7000 evrov več kot z dolgoročnim… »

Airbnb, pejt domov!

Zurnal24 pred 30 dnevi
Se sobodajalcem krši ustavna pravica razpolaganja z lastnino in s tem možnost zaslužkov, ali pa bi morali omejitve kratkoročnega oddajanja v najem še zaostriti, kot predlagajo v Danes je nov dan, saj stanovanja niso tržno in špekulativno blago… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem