Povezane novice

Pirc Musar: Skrajni čas za priznanje Palestine. Fajon: DZ naj odloča čim prej. Podpora tudi NSi-ja?

RTV Slovenija 28.05.2024
Vladna SD in Levica sta pozdravila napoved, da bo vlada na četrtkovi seji državnemu zboru predlagala priznanje Palestine. SD meni, da je to korak k rešitvi dveh držav, in poziva k premirju v Gazi. Levica dodaja, da priznanje ni podpora terorizmu… »

Golob / »Slovenija s priznanjem Palestine ne bo čakala«

Mladina 28.05.2024
Premier Robert Golob je dejal, da moramo narediti vse, da na Bližnjem vzhodu najdemo trajno rešitev za mir. Premier Robert Golob je danes pojasnil, da se je vlada tudi zaradi dogajanja v Rafi na jugu območja Gaze odločila, da s priznanjem Palestine ne… »

Upanje za Palestince, generalka za Slovenijo

Delo 28.05.2024
Vlada Roberta Goloba lahko na podlagi odločitve Madrida, Dublina in Osla lažje predvideva odziv judovske države. Španija, Irska in Norveška so uresničile napovedi in v odzivu na vojno v Gazi priznale Palestino kot neodvisno ter suvereno državo. S… »

Španija, Norveška in Irska priznale Palestino. Danski parlament zavrnil priznanje.

RTV Slovenija 28.05.2024
Španija, Norveška in Irska so priznale Palestino. Španski premier Pedro Sanchez je dejal, da je priznanje bistven korak za dosego miru na Bližnjem vzhodu, in ne poteza, ki bi bila uperjena proti komur koli, še najmanj proti Izraelu. Omenjena trojica… »

Po Španiji in Norveški tudi Irska uradno priznala Palestino

Mladina 28.05.2024
S tem se je trojica držav pridružila okoli 140 članicam Združenih narodov od skupno 193, ki so palestinsko državo že priznale. Irska je uradno priznala Palestino, je danes sporočila vlada v Dublinu. Premier Simon Harris je ob tem izraelskega… »

»Priznanje Palestine nujno za mir na Bližnjem vzhodu«

Mladina 28.05.2024
Priznanje Palestine ni poteza, ki bi bila uperjena proti komurkoli, še najmanj proti Izraelu, je dejal španski premier Sanchez. Priznanje Palestine je bistven korak za dosego miru na Bližnjem vzhodu, je danes dejal španski premier Pedro Sanchez… »

Priznanje Palestine: Golob napovedal naslednjo potezo

Zurnal24 28.05.2024
Norveški, ki ni članica Evropske unije (EU), je danes priznala Palestino, po napovedih bosta sledili še članici EU Španija in Irska. Slovenija naredila naslednji korak. "Priznanje palestinske države ni le stvar zgodovinske pravičnosti, je tudi… »

ŠPANIJA, IRSKA IN NORVEŠKA: Te tri države bodo danes priznale Palestino

Regional 28.05.2024
Članici Evropske unije Španija in Irska bosta ob Norveški, ki ni članica EU, danes priznali Palestino. S to bolj ali manj simbolno gesto v podporo miru v regiji in rešitvi dveh držav v času vojne na območju Gaze se bo trojica držav pridružila… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem