Povezane novice

Umrl je citrar Miha Dovžan, ki je "slovenski citrarski glasbi vtisnil neizbrisno sled"

RTV Slovenija 30.05.2024
V 81. letu je umrl citrar Miha Dovžan, znan po melodiji iz filma Cvetje v jeseni. Prejel je red za zasluge, sodeloval s številnimi glasbeniki in vplival na slovensko citrarsko umetnost. V karieri je ustvaril več kot 250 skladb in posnel 60 plošč in… »

Umrl citrar Miha Dovžan

Gorenjski glas 30.05.2024
Ljubljana – V 81. letu starosti je umrl citrar Miha Dovžan, je poročal Radio Slovenija. Splošni javnosti je najbolj znan po kultni melodiji Urbana Kodra, ki jo je posnel za film Cvetje v jeseni, Dovžanovo skladbo Srne pa je skupina Laibach priredila… »

Poslovil se je Miha Dovžan

Delo 30.05.2024
Splošni javnosti je znan kot soavtor Moravške doline in številnih drugih skladb ali pa po skladbi Urbana Kodra, ki jo je posnel za film Cvetje v jeseni. V starosti 80 let je umrl citrar Miha Dovžan, je poročal Radio Slovenija. Splošni javnosti je… »

Slovo znanega slovenskega glasbenika

Zurnal24 30.05.2024
Znan je bil tudi izven slovenskih meja. V 81. letu je umrl citrar Miha Dovžan, je poročal Radio Slovenija. Najbolj znan je bil po melodiji Urbana Kodra, ki jo je posnel za film Cvetje v jeseni, njegovo skladbo Srne pa je skupina Laibach priredila za… »

#video Umrl citrar Miha Dovžan, izvajalec kultne melodije iz filma Cvetje v jeseni

Dnevnik 30.05.2024
V 81. letu starosti je umrl citrar Miha Dovžan, je poročal Radio Slovenija. Splošni javnosti je najbolj znan po kultni melodiji Urbana Kodra, ki jo je posnel za film Cvetje v jeseni, Dovžanovo skladbo Srne pa je skupina Laibach priredila za film… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem