Povezane novice

Zwitter o kitajski lunarni sondi Čang'e 6: Morda se bomo kaj naučili o nastanku Osončja

RTV Slovenija 04.06.2024
Kitajska sonda Čang'e 6 je pristala na oddaljeni strani Meseca in že poslala vzorec proti Zemlji. Astrofizik Tomaž Zwitter poudarja, da je tamkajšnji material zelo star in da bo morda znanstveno zelo zanimiv. Lunarna sonda Čang'e 6 je po pristanku… »

Kitajci prinašajo prvi material z zadnje strani Lune

Dnevnik 04.06.2024
Kitajska sonda je pobrala vzorce tal in kamnin z zadnje strani Lune, kjer ni uspelo pristati še nobeni drugi državi. Na Zemljo naj bi prispeli konec meseca in znanstvenikom ponudili informacije o nastanku osončja. Kitajska sonda Chang'e-6 je na zadnji… »

Kitajska sonda s prvimi vzorci Lune se vrača na Zemljo

RTV Slovenija 04.06.2024
Eden od modulov kitajske lunarne sonde Čang'e 6, ki je v nedeljo pristala na oddaljeni strani Lune, je pridobil prve vzorce in se podal na pot nazaj k Zemlji. Šesta kitajska odprava je zgodovinska, saj bodo ob uspešni vrnitvi modula prvič analizirali… »

Zgodovinska odprava na Luno / Kitajska sonda s prvimi vzorci nazaj na Zemljo

Mladina 04.06.2024
Šesta kitajska odprava je zgodovinska, saj bodo ob uspešni vrnitvi modula prvič analizirali vzorce z oddaljene strani Lune. Eden od modulov kitajske lunarne sonde Chang'e 6, ki je v nedeljo pristala na oddaljeni strani Lune, je pridobil prve vzorce in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem