Povezane novice

Kako je potekal volilni dan?

RTV Slovenija 09.06.2024
Po 99,73 odstotka preštetih glasov je največ, štiri, mandatov na evropskih volitvah osvojil SDS. Dva mandata sta pripadla Svobodi, po eden pa Vesni, NSi-ju in SD-ju. Vsi evropski poslanci so bili izvoljeni s preferenčnim glasom. Po začasnih izidih je… »

Na referendumih najvišja volilna udeležba v Ljubljana Center, najnižja na Ptuju: pri osebni rabi konoplje zelo tesno

Dnevnik 09.06.2024
Na trojnem posvetovalnem referendumu, na katerem so se izrekali o štirih referendumskih vprašanjih, so volivke in volivci najbolj prepričljivo, s 70 odstotki, podprli uvedbo preferenčnega glasu na parlamentarnih volitvah. Pri glasovanju o konoplji so… »

Delni izidi: EPP, socialisti in liberalci ohranili večino

RTV Slovenija 09.06.2024
Delni izidi volitev v Evropski parlament kažejo, da Evropska ljudska stranka (EPP) ostaja najmočnejša politična skupina, sledijo socialisti in liberalci. Zadovoljna je lahko tudi skrajna desnica, zeleni pa so doživeli poraz. Razmerja moči v… »

Na evropskih volitvah nekaj več kot 41-odstotna volilna udeležba, višja kot na zadnjih volitvah

RTV Slovenija 09.06.2024
Volilni udeleženci so izbirali poslance za Evropski parlament in odločali na treh posvetovalnih referendumih. Volilna udeležba na evropskih volitvah je bila nekaj več kot 41-odstotna, kar je več kot na zadnjih volitvah, na referendumih je bila malo… »

Ursula von der Leyen razglasila zmago EPP na volitvah; prihajajo prve čestike

Dnevnik 09.06.2024
Prva vseevropska projekcija sedežev po evropskih političnih skupinah iz letošnjih volitev kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilni položaj v parlamentu in ga še izboljšala, velike izgube pa so utrpeli liberalci in zeleni. Ta… »

Tako smo Slovenci odločili na posvetovalnih referendumih

Necenzurirano 09.06.2024
Slovenski državljani se včeraj niso odločali le o tem, kdo od slovenskih politikov bo romal v Bruselj, temveč tudi o treh oziroma štirih vprašanjih, za katera je vlada želela čez palec izmeriti javno mnenje. Kot je znano, so na plečih… »

#video Na volitvah 64 prijav kršitev, po zadnjih podatkih volilna udeležba dobrih 32 odstotkov

Dnevnik 09.06.2024
Na volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament je po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 548.417 volivcev, vpisanih v volilni imenik, kar predstavlja 32,46 odstotka vseh volilnih upravičencev, je objavila Državna volilna komisija (DVK)… »

SDS je s štirimi sedeži zmagovalka evropskih volitev

Dnevnik 09.06.2024
Po skoraj vseh preštetih glasovih je zmagala SDS z dobrimi 30 odstotki podpore, ki so ji prinesli štiri sedeže. Gibanje Svoboda je dobilo dva sedeža, po enega pa Vesna, Nova Slovenija in SD. To so stranke, ki jim je po delnih neuradnih izidih Državne… »

Tesna tekma za bruseljski stolček: Matjaž Nemec (SD) se je oddaljil od Petra Gregorčiča (SLS) in dohitel Mateja Tonina…

Necenzurirano 09.06.2024
Volišča v Sloveniji so se ob 19. uri zaprla, šele ob 23. uri pa povsod v Evropski uniji. V Sloveniji štejejo zelo zelo počasi. Po preštetih skoraj 90 odstotkih glasov in 37 odstotni volilni udeležbi so rezultati naslednji: SDS dobi 4 mandate… »

Po večini preštetih glasov / 4 mandate SDS, 2 Gibanju Svoboda in po enega Vesni, NSi ter SD

Mladina 09.06.2024
Štetje poteka nekoliko počasneje. Volilni organi namreč štejejo še glasovnice s posvetovalnih referendumov, kar skupaj pomeni 2,5 milijona glasovnic. Delni neuradni izidi današnjih evropskih volitev po večini preštetih glasovnic kažejo, da je SDS… »

Šok za Goloba, za zdaj "plešejo" v SDS

Zurnal24 09.06.2024
Takšni so začasni izidi evropskih volitev. Na DVK so prešteli že več kot polovico glasovnic, kot kaže bo SDS dobil štiri mandate, Svoboda dva, po enega pa Vesna, NSi in SLS. Koalicijski SD in Levica naj bi ostali brez poslancev. A pozor, prešeteti… »

Prvi rezultati / Podpora dvema referendumskima vprašanjema, izida dveh še negotova

Mladina 09.06.2024
Prvi neuradni delni izidi današnjih referendumov kažejo, da so se volivci izrekli za dopustitev uporabe konoplje za medicinske namene in uvedbo preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah. Prvi neuradni delni izidi današnjih referendumov kažejo… »

Takšni so zaenkrat referendumski izidi glede konoplje

Zurnal24 09.06.2024
Volivci smo na referendumskem glasovanju odločali o gojenju in predelavi konoplje v medicinske namene in za omejeno osebno rabo. Zaenkrat delni izidi kažejo, da so se volivci izrekli za dopustitev uporabe konoplje za medicinske namene, medtem ko je izid… »

Volišča zaprta / Rezultati za evropske volitve po 23. uri, za referendume pa po 21. uri

Mladina 09.06.2024
Najprej bodo prešteli glasovnice z evropskih volitev, saj so zaradi upoštevanja preferenčnih glasov te najbolj zahtevne. Ob 19. uri se je po državi zaprlo nekaj več kot 3000 volišč, na katerih so volivci lahko oddali glas na današnjih evropskih… »

Do 16. ure nekaj manj kot 26-odstotna volilna udeležba

Mladina 09.06.2024
Najvišja volilna udeležba je bila v volilni enoti Kranj (27,49-odstotna), najnižja pa v volilni enoti Maribor (22,83-odstotna). Na današnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament je do 16. ure po podatkih okrajnih volilnih komisij… »

Do 11. ure skoraj 12-odstotna volilna udeležba

Mladina 09.06.2024
Volilna udeležba je tako višja kot na prejšnjih evropskih volitvah. Na današnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament je do 11. ure po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 200.665 volivcev, vpisanih v volilni imenik, kar… »

Udeležba je danes do 11. ure kar za 3 odstotne točke višja kot pred petimi leti

Gorenjski utrip 09.06.2024
Danes zjutraj se je odprlo 2981 rednih volišč in 55 volišč omnia, ker bomo državljanke in državljani Slovenije izbrali devet evropskih poslancev, ki nas bodo zastopali v evropskem parlamentu. Poleg tega pa bomo danes lahko glasovali tudi o treh… »

Do 11. ure skoraj 12-odstotna volilna udeležba

Zurnal24 09.06.2024
Prvi podatki o današnji volilni udeležbi. Na današnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament je do 11. ure po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 200.665 volivcev, vpisanih v volilni imenik, kar predstavlja 11,88 odstotka vseh… »

Najvišja volilna udeležba do 11. ure v volilni enoti v Goriški regiji, volilni molk traja vse do 19. ure

Goriški portal 09.06.2024
Danes zjutraj se je odprlo 2981 rednih volišč in 55 volišč omnia, ker bomo državljanke in državljani Slovenije izbrali devet evropskih poslancev, ki nas bodo zastopali v evropskem parlamentu. Poleg tega pa bomo danes lahko glasovali tudi o treh… »

VOLIŠČA SO ODPRTA: Če želite glasovati o vsem, se morate podpisati štirikrat, prejeli boste pet glasovnic

Regional 09.06.2024
Ob 7. uri so se po državi odprla volišča za današnje evropske volitve, na katerih slovenski volivci izbirajo devet poslancev v Evropskem parlamentu, in za tri posvetovalne referendume. Na njih odločajo o pomoči pri prostovoljnem končanju… »

Po državi odprtih 2981 volišč

Zurnal24 09.06.2024
Prvi neuradni izidi referendumov bodo znani po 21-ti uri, izidi evropskih volitev po 23-ti. Ob 7. uri so se po državi odprla volišča za današnje evropske volitve, na katerih slovenski volivci izbirajo devet poslancev v Evropskem parlamentu, in za tri… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem