Povezane novice

Šok v Franciji in Belgiji

Zurnal24 pred 21 dnevi
Zaradi rezultata evropskih volitev francoski predsednik Macron razpustil parlament, za 30. junij sklical predčasne volitve. Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes razpustil parlament in za 30. junij sklical predčasne volitve. Odločitev je… »

Macron razpustil parlament in sklical predčasne volitve

Mladina pred 21 dnevi
Francoski predsednik odločitev sprejel po veliki zmagi skrajne desnice na evropskih volitvah, ki je močno prehitela njegov Preporod. Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes razpustil parlament in za 30. junij sklical predčasne volitve. Odločitev… »

Francoski predsednik Macron razpustil parlament: Izid volitev ni dober za stranke, ki branijo Evropo

Dnevnik pred 21 dnevi
Na evropskih volitvah v Franciji je prepričljivo zmagal skrajno desni Nacionalni zbor, ki se mu glede na volilne napovedi javnomnenjskih inštitutov obeta več kot 30 odstotkov glasov. Stranka naj bi osvojila še enkrat tolikšno podporo kot zavezništvo… »

Macron po volilnem porazu razpustil parlament; Le Pen: Pripravljeni smo prevzeti oblast

RTV Slovenija pred 21 dnevi
Francoski predsednik Emmanuel Macron je po hudem porazu njegove stranke na evropskih volitvah razpustil francoski parlament in za 30. junij razpisal predčasne parlamentarne volitve. Na evropskih volitvah v Franciji je prepričljivo zmagal skrajno desni… »

Prva projekcija / Na evropskih volitvah zmagala EPP s 181 poslanci, sledijo socialisti s 135 in liberalci z 82

Mladina pred 21 dnevi
Za prvimi tremi skupinami naj bi se zvrstili skrajno desni politični skupini ECR in ID z 71 in 62 evropskimi poslanci. Na evropskih volitvah je glede na prvo projekcijo slavila desnosredinska Evropska ljudska stranka (EPP), ki naj bi imela po novem 181… »

Evropske volitve: V parlament se je prebil tudi 24-letni vplivnež

Zurnal24 pred 21 dnevi
Glede na prvo projekcijo na evropskih volitvah zmagala EPP s 181 poslanci, sledijo socialisti s 135 in liberalci z 82. Tukaj je prva projekcija novega sklica Evropskega parlamenta 2024-29. Temelji na dosegljivih nacionalnih ocenah in rezultatih vzporednih… »

Predsednik EPP Manfred Weber po razpletu volitev v Nemčiji: Smo branik pred skrajno desnico

Dnevnik pred 21 dnevi
Na evropskih volitvah v Nemčiji so glede na izide vzporednih volitev zmagali opozicijski krščanski demokrati (CDU) s 23,5 odstotka glasov, na drugem mestu je skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) s 16,5-odstotno podporo, na tretjem pa… »

EU volitve: Veliki premiki v Avstriji, velikanski skok desničarjev v Nemčiji

Zurnal24 pred 21 dnevi
V Avstriji so na evropskih volitvah zmagali skrajno desni svobodnjaki (FPÖ) s 27 odstotki glasov, kažejo izidi vzporednih volitev, objavljeni po zaprtju volišč ob 17. uri. Na drugem mestu je vladajoča ljudska stranka (ÖVP) s 23,5 odstotka, tesno pa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem