Povezane novice

KAKO SMO GLASOVALI NA OBALI? Najvišji odstotek za konopljo je bil v volilnem okraju Koper 1

Regional 10.06.2024
Glede na rezultate glavnine preštetih glasov so se volivci na Obali na posvetovalnih referendumih večinsko izrekli za pri vseh štirih referendumskih vprašanjih. Najvišja podpora je bila za uvedbo preferenčnega glasu na volitvah v državni zbor (DZ)… »

Pri spravljanju referendumske volje v življenje se bo še zapletalo

Dnevnik 10.06.2024
Rezultati posvetovalnih referendumov kažejo, da se je politična polarizacija pri glasovanju odrazila le delno. Politične delitve so se zabrisale pri prepričljivi podpori uvedbi preferenčnega glasu in gojenju konoplje za medicinske namene, medtem ko… »

Volivci podprli vsa štiri referendumska vprašanja, nekateri zakonski predlogi že pripravljeni

RTV Slovenija 10.06.2024
Volivci so na posvetovalnih referendumih podprli vsa predlagana referendumska vprašanja. Vladna koalicija pa napoveduje, da se bo nemudoma lotila priprave ustreznih zakonov. Nekateri zakonski predlogi naj bi bili pripravljeni še letos. Volivci so na… »

Volivci podprli pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja

RTV Slovenija 10.06.2024
Na posvetovalnem referendumu o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja je za glasovalo 54,82 odstotka volivcev, ki so oddali svoj glas. Po 99,97 odstotka preštetih glasov je na referendumsko vprašanje "Ali ste za to, da se… »

Referendumi / Podpora vsem štirim referendumskim vprašanjem

Mladina 10.06.2024
Najvišja podpora uvedbi preferenčnega glasu. Za zakonsko ureditev pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja se je na posvetovalnem referendumu izreklo 54,85 odstotka volivcev, proti jih je bilo 45,15 odstotka, kažejo delni neuradni… »

Volivci med referendumi najmočneje podprli možnost preferenčnega glasu

RTV Slovenija 10.06.2024
Od štirih referendumskih vprašanj na posvetovalnih referendumih, ki so potekali hkrati z evropskimi volitvami, se je podpora volivcev najjasneje izrazila pri vprašanju uvedbe preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah. Referendumsko vprašanje… »

Referendum o rabi konoplje: odločen da rabi v medicinske namene, manj glede uporabe za zasebni namen

RTV Slovenija 10.06.2024
Volivci so na posvetovalnem referendumu prepričljivo podprli rabo konoplje v medicinske namene, glede podpore rabi konoplje za osebno rabo je bil izid tesnejši. Referendumski vprašanji sta se glasili Ali naj Slovenija na svojem ozemlju dopusti gojenje… »

Po večini preštetih glasov kaže na štirikratni referendumski za

Gorenjski glas 10.06.2024
Ljubljana – Po več kot 95 odstotkih preštetih glasov na posvetovalnih referendumih kaže, da so volivci pri vseh štirih referendumskih vprašanjih večinsko obkrožili za. Največjo podporo so izrazili uvedbi preferenčnega glasu na volitvah v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem