Povezane novice

Zala Tomašič in Vladimir Prebilič ne nameravata podpreti Ursule von der Leyen

RTV Slovenija pred 19 dnevi
Zala Tomašič in Vladimir Prebilič sta v Odmevih povedala, da ne nameravata podpreti Ursule von der Leyen za predsednico Evropske komisije. Spregovorila sta tudi o svojih idejah in uspešnosti volilnih kampanj njunih strank. V oddaji Odmevi sta… »

Slovenija je dobila najmlajšo evroposlanko

Savinjsko Šalaške pred 19 dnevi
28-letna Zala Tomašič se je uvrstila z zadnjega mesta s preferenčnim glasom na listi v Evropski parlament. V poslanske klopi odhajajo še Branko Grims, Milan Zver, Romana Tomc, Vladimir Prebilič, Irena Joveva, Marjan Šarec, Boštjan Nemec in Marjan… »

Včerajšnje evropske volitve so poskrbele za kar nekaj presenečenj

Goriški portal pred 18 dnevi
Po zaenkrat še neuradnih podatkih je včerajšnja velika zmagovalka na volitvah definitivno Slovenska demokratska stranka z 4 mandati, poraženka pa Gibanje svoboda in celotna koalicija, ki je skupaj dobila je 3 mandate. Volitve pa zaznamuje tudi… »

Han: Socialni demokrati smo rešili koalicijo

Zurnal24 pred 18 dnevi
Predsednik SD Matjaž Han je po predsedstvu stranke dejal, da so na evropskih volitvah naredili soliden rezultat, zavedajo pa se, da so koalicijske stranke izgubile te volitve. "Smo pa Socialni demokrati s svojim angažmajem vendarle rešili koalicijo… »

Mlada škofjeločanka Zala Tomašič največje presenečenje včerajšnjih volitev

Gorenjski utrip pred 18 dnevi
Zmagovalka včerajšnjih volitev v Evropski parlament v Sloveniji je stranka SDS, ki ji je uspelo dobiti kar štiri evropske poslance. Volivke in volivci so v evropski parlament poslali Romano Tomc, Milana Zvera, Branka Grimsa in Zalo Tomašič, ki je… »

Takšna pričakovanja imajo novoizvoljeni poslanci

Zurnal24 pred 18 dnevi
Slovenski evroposlanci so spregovorili o tem, kakšna so njihova pričakovanja in katera področja bodo zanje prioritetna v novem sklicu evropskega parlamenta. Novoizvoljeni evroposlanci so za STA spregovorili o svojih pričakovanjih pred nastopom… »

"Zala Tomašič je idealni "match" za mlade moške, ki jih nese skrajno desno!"

Zurnal24 pred 18 dnevi
Presenečenje včerajšnjih volitev je Zala Tomašič, 28-letnica, ki se je z devetega mesta na listi SDS izstrelila v Evropski parlament. "Zala Tomašič je dobro stavila na predanost stranki, mladost in svežino v primerjavi z bolj bledimi na listi SDS… »

Evropske volitve 2019 – 2024: koga so volilci najbolj nagradili in koga smo pozabili

Dnevnik pred 18 dnevi
Številke so lahko tudi zanimive: kdo je letošnji zmagovalec po številu preferenčnih glasov, kdo jih je največ izgubil in kdo vse je bil na listi za evropski parlament pred petimi leti. Letošnja zmagovalka SDS je slavila tudi na prejšnjih volitvah… »

Golob je rekel, da so imeli na volitvah smolo, evo, takšno smolo so imeli

Zurnal24 pred 18 dnevi
Predsednik vlade Robert Golob je po razglasitvi rezultatov dejal, da so imeli pri matematiki s poslanskimi mandati smolo. "Svoboda je dosegla vse tri cilje, visoko volilno udeležbo, najvišjo v zgodovini, na vseh treh referendumih smo dosegli rezultat za… »

Če bi štel zgolj preferenčni glas, bi bil izid drugačen

Dnevnik pred 18 dnevi
Na volitvah v Evropski parlament je v vseh osmih volilnih enotah zmago slavila SDS, ki bo imela štiri evropske poslance. Drugo mesto je povsod pripadlo listi Gibanja Svoboda. Če bi veljali zgolj preferenčni glasovi, bi bila slika nekoliko drugačna… »

Deveterica izbrancev, ki bo v Bruslju zastopala Slovenijo

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Koga je Slovenija v nedeljo poslala v evropski parlament? Med deveterico evroposlancev jih je slaba polovica starih bruseljskih mačkov, pet predstavnikov Slovenije pa se bo na evropskem političnem parketu znašlo prvič. Najdaljši staž v evropskem… »

V Bruselj 4 poslanci SDS-a, 2 Gibanja Svoboda, po eden iz Vesne, SD-ja in NSi-ja

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Neuradni izidi kažejo, da so novoizvoljeni slovenski evroposlanci Romana Tomc, Milan Zver, Branko Grims, Zala Tomašič (SDS), Irena Joveva in Marjan Šarec (Gibanje Svoboda), Vladimir Prebilič (Vesna), Matej Tonin (NSi) ter Matjaž Nemec (SD). Po… »

SDS zmagal v vseh volilnih enotah. Tomc z največ preferenčnimi glasovi.

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Na letošnjih volitvah v evropski parlament so bili vsi novi evropski poslanci, podobno kot na volitvah 2019, izvoljeni s preferenčnimi glasovi. Na tokratnih volitvah jih je največ, več kot 73.000, dobila Romana Tomc (SDS). Evropska poslanka SDS-a… »

Največ preferenčnih glasov prejeli Romana Tomc (SDS) in Irena Joveva (Svoboda)

Mladina pred 18 dnevi
Tretje največje število preferenčnih glasov je dobil Vladimir Prebilič (Vesna). Največ preferenčnih glasov na nedeljskih evropskih volitvah je dobila Romana Tomc (SDS), in sicer 73.019. Na drugem mestu je Irena Joveva (Svoboda), ki ji je… »

Kdo je zmagal na volitvah? V rumeno je obarvana SDS!

Zurnal24 pred 18 dnevi
Na nedeljskih volitvah v Evropski parlament je v vseh osmih volilnih enotah zmago osvojila SDS, ki bo tako imela štiri evropske poslance. Prav tako v vseh volilnih enotah je bila drugouvrščena lista Gibanja Svoboda, ki bo imela dva evropska poslanca… »

En poslanski mandat za SD / »Oddahnili smo si, trpeli, pretrpeli«

Mladina pred 18 dnevi
Stranka SD bo v Evropskem parlamentu dobila en poslanski mandat. Predsednik stranke SD Matjaž Han je v odzivu za medije po delnih rezultatih na evropskih volitvah dejal, da so v stranki SD z enim poslanskim mandatom "lahko vendarle zadovoljni". Medtem pa… »

ZMAGOVALKA VOLITEV NA OBALI JE SVOBODA: Podpora SDS je narasla v obeh koprskih okrajih

Regional pred 18 dnevi
Na včerajšnjih volitvah je zmago v vseh volilnih enotah po državi slavila SDS, ki bo v Evropskem parlamentu imela po novem štiri poslance. Celotna Primorska se uvršča pod volilno enoto Postojna. Podroben pogled na volilne okraje pa kaže, da… »

Najmlajša slovenska evroposlanka / Kdo je Zala Tomašič?

Mladina pred 18 dnevi
Osemidvajsetletna članica stranke SDS je hči direktorja Nova24TV. Članica podmladka SDS Zala Tomašič je nov obraz v politiki. V Evropski parlament je bila s preferenčnimi glasovi izvoljena z zadnjega mesta na listi, z 28 leti pa je postala doslej… »

Po izidih nedeljskega glasovanja še prištevanje glasov po pošti

Mladina pred 18 dnevi
Na končne izide bo sicer treba še počakati do 17. junija. Takrat bodo namreč prešteli še glasove iz tujine. Dan po evropskih volitvah in glasovanju na treh posvetovalnih referendumih bodo izidom nedeljskega glasovanja prišteli še glasovnice, ki… »

To je devet novih evroposlancev: Od 28-letne anti-LGBT glasnice do aktualnega obrambnega ministra

Dnevnik pred 18 dnevi
SDS je na evropskih volitvah dobila dobrih 31 odstotkov glasov, Gibanje Svoboda dobrih 22, Vesna na tretjem mestu dobrih deset odstotkov. V finišu je SD prehitel NSi, obe stranki sta dobili slabih osem odstotkov glasov. Slovenski državljani so izvolili… »

Evropske volitve / Kdo gre v Evropski parlament?

Mladina pred 18 dnevi
Z liste SDS so bili izvoljeni Romana Tomc, Milan Zver, Branko Grims in Zala Tomašič, z liste Gibanja Svoboda Irena Joveva in Marjan Šarec, z liste Vesne Vladimir Prebilič, z liste SD Matjaž Nemec, z liste NSi pa Matej Tonin. Največ glasov na… »

Evropske volitve / Najnižji volilni prag doslej

Mladina pred 18 dnevi
Ker v Sloveniji ni določen volilni prag, je število glasov, potrebnih za vstop v Evropski parlament, odvisno od vsakokratne volilne udeležbe. Volilni prag na volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament, ki v Sloveniji ni natančno določen, je… »

SD z Matjažem Nemcem prehitela NSi Mateja Tonina, za Petra Gregorčiča iz SLS ni bilo prostora

Necenzurirano pred 18 dnevi
Počasno štetje se je zavleklo pozno v noč. Največ evropskih poslancev bo imela stranka SDS (4), sledi Gibanje Svoboda (2). Med štetjem sta se zastavljali dve vprašanji. Koliko se bo Gibanje Svoboda približalo SDS in ali bo to dovolj za tretji… »

ZELENA LUČ ZA REFERENDUME, SLAVILA SDS: Devet poslanskih sedežev si je razdelilo pet strank

Regional pred 18 dnevi
Dan po evropskih volitvah in glasovanju na treh posvetovalnih referendumih bodo izidom nedeljskega glasovanja prišteli še glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz Slovenije. Čez teden dni pa bodo izidom prišteli še glasove iz tujine. Hvala za vaš… »

Največ poslanskih mandatov SDS, na referendumih štirikrat za

Gorenjski glas pred 18 dnevi
Ljubljana – Romana Tomc, Milan Zver, Branko Grims, Zala Tomašič (vsi SDS), Irena Joveva, Marjan Šarec (oba Gibanje Svoboda), Vladimir Prebilič (Vesna), Matjaž Nemec (SD) in Matej Tonin (NSi) so najverjetnejši novi slovenski poslanci v Evropskem… »

Golob in Han se ne strinjata, ali je vlada na volitvah zmagala ali izgubila

Zurnal24 pred 18 dnevi
Na evropskih volitvah je štiri mandate dobila SDS, dva mandata Svoboda, Vesna, Nova Slovenija in SD pa so dobili po en mandat. Predsednik vlade Robert Golob je sicer napovedal zmago leve sredine, a je levica dobila le štiri mandate, po polovici… »

Evropske poslance bo verjetno imelo pet strank, največ SDS

Gorenjski glas pred 19 dnevi
Ljubljana – Državna volilna komisija z zamudo od volilnih odborov sprejema še izide volitev v evropski parlament. Pri štetju prihaja do zamude, saj morajo skupaj z referendumskimi glasovnicami prešteti okoli 2,5 milijona glasovnic. Po skoraj 80… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem