Povezane novice

Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

RTV Slovenija pred 20 dnevi
"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek… »

Evropske volitve / V več državah se je okrepila skrajna desnica

Mladina pred 20 dnevi
Velika zmaga skrajne desnice je v Francijii prinesla celo nove volitve. Evropske volitve so novo zmago prinesle Evropski ljudski stranki (EPP), katere vodilna kandidatka Ursula von der Leyen je že razglasila zmago. Obe skrajno desni politični skupini… »

»Skrajno desne stranke niso dosegle takšnega uspeha, kot so jim ga napovedovale ankete«

Mladina pred 21 dnevi
Kaj pričakovati po evropskih volitvah? Po evropskih volitvah, na katerih so desnosredinska EPP, socialisti in liberalci ohranili večino, na ravni EU ni pričakovati večjih sprememb, je za STA ocenil analitik z univerze v nizozemskem Groningenu Benjamin… »

Delni rezultati / EPP, socialisti in liberalci naj bi obdržali večino v Evropskem parlamentu

Mladina pred 21 dnevi
V najnovejši projekciji sestave Evropskega parlamenta so upoštevali delne izide iz 25 držav članic in ocene iz Poljske, medtem ko izidi iz Irske še niso na voljo. Tri največje politične skupine v trenutnem sklicu Evropskega parlamenta -… »

Kako vladati Evropi v teh težkih časih?

Mladina pred 21 dnevi
EPP, S&D in Renew bodo glede na delne izide evropskih volitev tudi v desetem sklicu Evropskega parlamenta ohranile večino. Desnosredinska Evropska ljudska stranka (EPP) se bo o sodelovanju po evropskih volitvah najprej posvetovala z levosredinskimi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem